Oana Mizil, de nerecunoscut! Câte kilograme a slăbit după despărțirea de Marian Vanghelie: „Lumea e șocată când mă vede"

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Oana Mizil este femeie de afaceri și mama unui copil în vârstă de aproape 8 ani pe care îl are din relația cu Marian Vanghelie. Va împlini 48 de ani pe 11 august, dar se simte super energică și împlinită acum. A trecut peste un pas important: lupta cu kilogramele acumulate din cauza stresului cu problemele din familie și problemele cu legea ale fostului primar. De la 77 kg, cât cântarea în toamnă, Oana a ajuns sa aibă o siluetă de vis.

cub oana niculescu mizil png

Click!: Oana, te-am văzut total schimbată. De la agonie, la extaz. Oamenii te-au văzut necăjită, transformată. Acum ești o altă femeie și nu pot să nu remarc. Felicitări!

Oana Mizil: Eu am fost mereu slabă. 49 de kilograme până la 31 de ani. În sarcină m-am îngrășat, dar problemele au început cu adevărat o dată cu problemele acelea de la DNA, când mascații au intrat peste noi în casă. Mi s-a oprit lactația și am ajuns la 2 noaptea la spital cu urticarie cronica acută. 3 săptămâni am stat pe tratament cu cortizon, branulă, Medrol. Problemele nu au trecut, m-am îngrășat 15 kg din cauza stresului. Am sunat la spital la Viena, am facut analize, problema mea nu a trecut. Până când într-o zi am luat-o pe mama de mână, bebelușul în brațe  și am făcut un tur de 7 biserici la care m-am rugat: Patriarhie, Sf. Stelian, Sf. Spiridon, etc. Vreau să-ți spun că atunci când am ajuns la ultima, adică la Sf. Spiridon, atunci am scăpat de problema de sănătate. Din păcate de stres nu am scăpatși consecințele au fost neplăcute din toate punctele de vedere.

Foarte multe femei se confruntă cu îngrășatul pe bază de stres. La tine cum a fost? De ce nu a dat roade sportul sau dieta?

Eu am fost fit toată viața mea, de când mă știu am făcut sport. Când eram mică ai mei m-au dat la absolut tot: tenis, baschet, schi pe apă, schi pe munte. La schi pe apă chiar participam la concursuri. Stresul acesta zilnic de a fi cu kilograme în plus mă omora. Când eu mă știam cum sunt și ce vedeam în oglindă era cumplit. Eu am genă bună din familie. Mama este splendidă, are 67 de ani și nu îi dai vârsta, chiar și ea face sport. Bunica mea la 84 de ani avea pielea întinsă pe față și chiar de la ea știu toate trucurile de înfrumusețare naturală. Uite, eu nu fac peeling cu orice fel de creme de nu știu câți bani, nu! Peeling-ul meu este pe bază de tărâțe fine,de trei ori pe săptămână, iar după peeling îmi dau cu orice fruct sau legumă pe care o am atunci în frigider. Roșii, castraveți, orice, chiar mai râde fetița mea de mine. Dar lucrurile astea le-am învățat de la bunica mea și sunt sfinte pentru mine. 

Când ai decis să încerci pe altă cale?

Anul trecut am luat decizia că trebuie să fac ceva și am fost la un medic foarte bun, specializat în diabet și boli nutriționale, am stat de vorbă mult cu ea, i-am spus tot ce am încercat ca și diete și am luat decizia să merg pe altă soluție și am slăbit 24 de kg în patru luni de zile, m-am și liniștit cu stresul acesta cotidian, am început dieta în septembrie când aveam 77 de kg mă simțeam oribil pentru că aveam grăsime viscerală extrem de multă și nu mai puteam să fac nici sport. Înainte făceam o tură de Herăstrău în 30 de minute. Dintr-o dată nu mai puteam să alerg, eram obosită, hainele nu-mi mai veneau, nu aveam stare să îmi cumpăr nimic. 

Ce ai urmat în această dietă?

Mâncarea foarte sănătoasă a fost pe primul loc, iar dieta mea se baza pe proteină cu legume. Apoi am apelat la Ozempic- o injecție săptămânală cu semaglutidă (n.r. un medicament antidiabetic care ajută organismul să scadă concentrația de zahăr din sânge). Știm foarte bine că nu se poate slăbi doar din carne și legume, mai ales dupăo  vârstă și într-un timp atât de scurt. Am făcut aceste injecții, mi-am asumat această situație și am făcut toate demersurile. Am apelat la un medic specializat în Diabet și Boli Nutriționale, apoi am făcut toate analizele, am văzut că sunt ok și am început injecțiile, care se fac doar sub observație medicală. Eu m-am documentat foarte mult, am citit și știam care sunt și consecințele, acum după patru luni pentru că eu l-am oprit în luna decembrie mi-am făcut analizele în mod regulat și sunt foarte bine. Am dat jos grăsimea și fac și sport.

Câte kilograme ai acum și spune-mi dacă ți-ai schimbat garderoba? Femeile au tendința aceasta de a schimba tot când sunt fericite, mulțumite. 

Acum am 53 de kg și nu mă mai recunoaște nimeni. Ieri m-am întâlnit cu prietenele mele după mult timp și când m-au văzut au rămas șocate.(n.r.: râde). Greutatea aceasta nu am mai avut-o de șase ani. Momentan nu mi-am schimbat garderoba sunt foarte norocoasă că eu aveam o garderobă superbă dinainte, multe haine pe care le cumpărasem înainte să rămân gravidă le aveam cu etichete. Am revenit din nou la 38-40 ca măsură. Pot să spun că mi-am recăpătat viața. 

Oana, ești o femeie singură, frumoasă. Cum reacționezi la complimentele bărbaților?

Din păcate nu am timp să observ, da, există astfel de complimente. Știi, cu sufletul încă nu pot să dau atenție. Sunt o persoană cunoscută, eu dacă mă duc în piață, la Obor, oamenii întorc capul după mine, dar fac asta pentru că eu, cred sau îmi place să cred, că am fost un om bun, un om de caracter, un om modest și atunci eu mă bucur că după atâția ani, încă mă cunosc și mă apreciază, și mă respectă, mă salută și uneori plec ba cu un măr, ba cu o roșie. Toată lumea vrea să îmi ofere câte ceva. Eu așa am fost crescută, cu modestie, normalitate.

Oana, dar te mai gândești să-ți întemeiezi o familie sau poate să o resuscitezi pe cea din trecut?

Nu. Eu las lucrurile să curgă. Eu sunt un om extrem de credincios, un om care merge pe calea Bunului Dumnezeu și las lucrurile în viața mea în acest moment să curgă într-o normalitate firească. Ce va fi, va fi, și ce ne este scris numai Dumnezeu știe!