Ai făcut mâncarea prea sărată? Ce trebuie să pui în oală, pentru a o repara

Câți dintre noi pot spune că nu li s-a întâmplat niciodată să nu scape prea mult în mâncare dintr-un anumit ingredient. Este frustrant, deoarece în unele situații poate însemna chiar că întregul nostru efort de până atunci a fost în zadar. Dar, din fericire, dacă scăpați prea multă sare în mâncare, există un truc pe care doar foarte puține gospodine îl cunosc, care poate rezolva problema!

O felie de cartofi poate salva mâncarea voastră
O felie de cartofi poate salva mâncarea voastră

Gătitul nu este tocmai ușor, chiar și atunci când avem experiență în bucătărie. Este nevoie de multă muncă, de la pregătirea ingredientelor, până la a avea grijă la modul în care le fierbem, ori prăjim. Ca să nu mai spunem de micile detalii din bucătărie care nu se învață decât din experiență, cum ar fi cât de tare să lăsăm focul de la aragaz, ori cum să facem, de exemplu, ca orezul pe care îl fierbem să nu se mai lipească de oală. Însă chiar și pentru cei dintre noi cu experiență, nu este exclus ca vreun accident să ne lovească în timp ce gătim.

Iar un asemenea posibil accident este cantitatea de sare pe care o punem la mâncare. Nu este deloc exclus ca, fie doarece nu am sesizat corect gustul, ori dintr-o mișcare bruscă a mâinii, să scăpăm mult prea multă sare în mâncare!

Iar dacă această situație vă sună cunoscută, aveți noroc! Data viitoare când se va mai întâmpla asta, veți ști un truc perfect pentru a rezolva problema! Mai precis, puneți o felie de cartof în mâncare!

Cartoful va absorbi sarea în exces

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la philips.com, o simplă felie de cartof poate fi salvarea mâncării voastre favorite! Odată pusă în mâncare, aceasta va absorbi sarea în exces, „reparând” gustul preparatelor voastre!

Așa că dacă vă mai găsiți vreodată în situația în care vă temeți că întreaga voastră masă a fost ruinată din cauza sării, puteți rezolva repede problema, dacă aveți la îndemână un cartof!

image
image
image
image
image
image
iubire
horoscop 17 martie webp
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
maxresdefault jpg
horoscop colaj pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
restaurant jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net