Ai mâncat pepene? Nu-i arunca coaja la gunoi! Iată ce poți face cu ea

De-a lungul perioadei de vară, pepenele este, fără doar și poate, alegerea favorită a românilor. Acest fruct delicios devine o preență comună pe mai toate mesele din țară, însă nu multă lume știe chiar cât de sănătos este, cu adevărat, pepenele! Iar nu doar miezul delicios vine cu nenumărate beneficii pentru organism, ci chiar și coaja acestuia!

Coaja pepenelui este mult mai utilă decât am crede
Coaja pepenelui este mult mai utilă decât am crede

Niciunul dintre noi nu poate nega faptul că pepenele se trnasformă în fiecare vară în fructul favorit al românilor! Iar pe lângă faptul că este atât de delicios, pepenele, fie că vorbim despre cel verde, ori cel galben, vine și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Cu toate acestea, este important să nu uităm că nu doar miezul pepenelui este util, ci chiar și coaja! Iar, din păcate, cei mai mulți o aruncăm imediat ce terminăm de mâncat!

Pepenele este bogat în antixodianți, nu are multe calorii și ne poate hidrata eficient corpul. Iar chiar și semințele acestuia, cât și coaja, pot fi utile organismului nostru! În primul rând, trebuie să știm că pepenele verde are o coajă foarte bogată în fibre! În plus, ea conține și magneziu, zinc, potasiu, cât și multe altele!

De ce nu trebuie să aruncăm coaja pepenelui verde

De asemenea, coaja unui pepene mai conține și vitamina A și B6, iar, în general, această parte din pepene ne poate ajuta să ne simțim hidratați și plini de energie, pe parcursul unei zile. Iar dacă știm cum să o folosim, coaja de pepene poate fi folosită într-o mulțime de feluri!

De exemplu, putem să o folosim la murături! Tot ce trebuie să facem este să tăiem atât miezul pepenelui, cât și coaja, în bucăți mici. Apoi, acestea trebuie adăugate în borcane, împreună cu o lingură de sare, 4 linguri de oțet, cât și o lingură de zahăr. Totul trebuie lăsat la fiert câteva minute, apoi putem pune borcanele într-un loc răcoros.

Mai mult decât atât, mai putem să folosim coaja de pepene verde și la smoothie-uri, pentru ca acestea să aibă un conținut chiar și mai mare de vitamine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
cearta cuplu
horoscop png
image png
9x16 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
16x9 pt IABILET png
1 vinete pane jpg jpeg
par carunt, tunsoare, coafura jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net