Ce să pui în chec, pentru a ieși pufos și umed, mai ceva ca la patiserie. Secretul știut doar de bunicile noastre
Checul este un desert extrem de popular în țara noastră, pe care poate că mulți dintre noi l-am și pregătit în propria noastră bucătărie. Însă, pentru ca el să fie cât mai bun, este important să nu uităm de acest ingredient special!

La prima vedere, checul poate părea a fi o rețetă destul de simplă și așa și este. Însă, gospodinele cu experiență știu că un ingredient secret poate oferi acestui desert o textură perfectă, mult mai bună decât în mod obișnuit.
Este vorba despre oțetul de mere! Tot ce trebuie să facem este să adăugăm o linguriță de oțet de mere atunci când facem checul, pentru ca acesta să fie mai bun ca oricând!
Ce ingrediente ne trebuie pentru un desert perfect
Pentru a pregăti un chec delicios, care să aibă și o textură de vis, nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple. Mai precis, este vorba despre două plicuri de zahăr vanilat, cinci ouă mici, 200 de grame de făină, cât și 200 de grame de zahăr, iar, nu în ultimul rând, o linguriță de praf de copt.
Desigur, mai avem nevoie și de două linguri de cacao, patru linguri de ulei, un praf de sare, cât și, desigur, ingredientul secret pentru un chec cât mai pufos, puțin oțet de mere! Odată ce avem toate aceste produse, putem începe să gătim!
Cum pregătim un chec delicios
Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să separăm albușurile de gălbenușuri, iar apoi va trebui să batem albușurile cu un praf de sare. Pentru acest pas putem folosi un mixer, până când acestea se transformă într-o spumă. Apoi, adăugăm atât zahărul vanilat, cât și cel obișnuit, pe care trebuie să le amestecăm până când spuma se întărește.
Între timp, vom amesteca gălbenușurile cu ulei și vom adăuga totul, foarte încet, peste albușuri. De asemenea, vom adăuga și făina, deja amestecată cu praful de copt. Totul trebuie amestecat cât mai bune, iar în acest moment putem adăuga și oțetul.
La final, compoziția trebuie împărțită în două, iar o jumătate o vom pune deja în tavă. Între timp, în compoziția rămasă vom pune cacao, iar apoi o vom pune și pe aceasta în tavă. Totul se bagă la cuptor vreme de 30 – 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. La final, vom avea un chec delicios, de care nu ne vom mai sătura!