Friptură de iepure cu sos de vin. Condimentele care îi dau savoare

Ultima actualizare:

Friptura de iepure este o delicatesă și nu este deloc greu de preparat. Trebuie să ții cont că anumite legume sau condimente îi dau un gust aparte.

Ingrediente: 1 carcasă iepure (1,5 kg), 200 ml vin alb, sec, 3 linguri făină, 1 crenguţă cimbru, 4-5 căţei de usturoi, 3 linguri ulei, 4-5 morcovi tineri, opţional, 2-3 tulpini ţelină, opţional, sare, piper.

Mod de preparare:

Speli carcasa de iepure, o ştergi şi o porţionezi. Condimentezi bucăţile cu sare şi piper, după gust, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte. Le transferi într-o tavă sau o cratiţă de fontă, torni vinul, adaugi cimbrul şi usturoiul zdrobit. Dacă doreşti, poţi pune morcovi tineri întregi şi tulpini de ţelină tăiate grosier. Mai potriveşti gustul de sare şi piper, acoperi vasul şi îl dai la cuptor, la 190 °C, aproximativ o oră. Iei capacul şi mai ţii friptura până se rumeneşte. O serveşti cu cartofi la cuptor sau cu o salată.

Citește și:

Quiche cu pui și dovlecel. Cum prepari prânzul în 20 de minute

Ciocănele de pui crispy, ca la fast food. Cum faci sosul în care le pui la marinat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net