Iată rețeta cu care face furori de Paște chef Florin Dumitrescu

Ultima actualizare:

Se apropie Paștele și gospodinele deja se pregătesc de întocmirea meniului pentru masa de sărbători. Click! vă dezvăluie care este rețeta cu care face furori în această perioadă a anului îndrăgitul chef Florin Dumitrescu: plăcintă de berbecuț.

Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari români / foto: arhiva personală
Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari români / foto: arhiva personală

Cel mai tânăr jurat de la „Chefi la cuţite” se laudă an de an cu această rețetă. Îi place atât de mult şi se mândreşte atât de tare cu ea, încât a introdus-o şi în meniurile restaurantelor sale. Este vorba despre un preparat culinar la care a muncit foarte mult timp, inspirându-se din cartea de bucate a regretatului Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu. „Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.

„Cum reuşesc să scot plăcinta de berbecuţ din cuptor, o las la răcit 24 de ore, apoi o pun la copt pe vatră, într-un aluat de pită”, explică îndrăgitul bucătar. Apoi s-a apucat de gătit. A realizat un filmuleț în care arată cum pregătește această rețetă și spune care sunt cele mai importante trucuri. Imaginile pot fi urmărite și pe canalul său de YouTube.

Chef Florin Dumitrescu a pus în bolul unui robot de bucătărie ingredientele pentru aluat: 350 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă şi 20 gr drojdie. Apoi a început să mixeze, pentru a omogeniza totul. După, a pus carnea la tocat, împreună cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. „Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a precizat chef Florin care este unul dintre cele mai importante secrete ale rețetei sale.

Chef Florin Dumitrescu a folosit ingrediente „ciudate” pentru plăcinta de berbecuţ

Așa arată plăcinta de berbecuț după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu / foto: arhiva personală
Așa arată plăcinta de berbecuț după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu / foto: arhiva personală

După ce aluatul s-a mixat suficient, l-a pus pe blatul de lucru şi l-a porţionat în patru bucăţi, de aproximativ 100 de grame fiecare, pe care le-a lăsat apoi la dospit mai bine de jumătate de oră. În tot acest timp, și carnea măcinată amestecată cu toate mirodeniile s-a „odihnit” și a avut timp să își îmbogățească gustul. Chef Florin arată cum adaugă peste amestecul de carne mirodenii mai puțin obișnuite pentru astfel de rețete: un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de scorțișoară. Peste toate acestea a pus sare și piper proaspăt măcinat.

După ce s-a asigurat că aluatul a crescut suficient, a luat o bucată și a întins-o pe blatul de lucru din bucătărie, cu mâna, prin presare. A procedat la fel cu toate celelalte, apoi a pus pe fiecare și carne, într-un strat destul de gros, de aproximativ un centimetru. Plăcintele nu au fost împachetate - chef Florin Dumitrescu a arătat cum ridică aluatul de pe margine, realizând ca un fel de „bordură” jur-împrejurul fiecăreia.

Chef Florin Dumitrescu a spus toate secretele pentru plăcinta lui de berbecuţ

Înainte să le pregătească termic, a mai presărat pe fiecare plăcintă puțin cimbru proaspăt, iar pe una dintre ele a pus și câteva bucăţi de bânză cu mucegai - tip Roquefort sau Gorgonzola. Apoi le-a uns pe toate mai întâi cu ulei de măsline, apoi cu ou bătut.

A pus plăcintele într-un cuptor încins în prealabil, la 200 de grade Celsius. Le-a lăsat 20-30 de minute. Un alt secret al reţetei sale este coacerea în cuptor pe piatră de pizza, aşa cum arată şi în videoclipul realizat. După ce a scos plăcintele din cuptor a pus şi câteva frunze de busuioc deasupra şi le-a servit pe un platou, alături de salată.

image
image
image
image
image
image
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
maxresdefault jpg
horoscop colaj pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
restaurant jpg
cafea boabe premium edream jpg
beneficii sparanghel jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net