Plăcintă cu brânză şi spanac

Ultima actualizare:

Sățioasă, gustoasă, ușor de preparat. Plăcinta cu brânză şi spanac este un aperitiv ideal cu care să-ți răsfeți familia sau musafirii, numai bun de făcut în weekend.

Ingrediente: 600 g brânză feta, 200 g brânză telemea de oaie sau capră, 200 g brânză de vaci, 600 g spanac congelat, 100 g unt, 8 ouă, 1 pachet foi de plăcintă, 1 lămâie, 50 ml ulei de măsline, oregano, sare şi piper.

Mod de preparare:

Spanacul la pungă se lasă la decongelat, apoi se scurge foarte bine şi se lasă într-o sită cel puţin jumătate de oră. În acest timp, separă ouăle, iar gălbenuşurile se amestecă bine cu un praf de sare, apoi se adaugă toate tipurile de brânză sfărâmată bine cu ajutorul unei furculiţe. Poţi folosi un mixer electric pentru a omogeniza amestecul de ou cu brânzeturi. Asezonează cu sare, piper şi condimente. Într-un alb bol, albuşurile se bat spumă, iar peste el se adauga spanacul scurs bine. Acest amestec se adaugă peste brănzeturi. Foloseşte o tavă pe care o vei tapeta cu unt topit. Foile de plăcintă se desprind, se pune un strat de foaie în tavă, apoi unul de brânză, încă unul de foaie. Se repretă procedeul până când se termină compoziţia şi rămâne ultimul strat de foaie. Ultima foaie se unde cu unt topit, iar tava se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 C. Se lasă în cuptor circa 35-40 de minute. Se lasă puţin la răcit, apoi se poate servi.

image
image
image
image
image
image
Horoscop 24 octombrie sursa FOTO Pexels
laptop deschis, program de analiza financiara jpg
florarie bucuresti aranjamente bujori2 jpg
body updated jpg
interlink laptop jpg
vegamax jpg