Rețetă turcească de salată de vinete cu iaurt și usturoi. E dietetică, delicioasă și sănătoasă
Salata de vinete este o rețetă simplă și delicioasă, pe care o cunoaștem cu toții. Iar dacă vrem să savurăm o variantă ceva mai specială a acestui preparat, trebuie să apelăm la rețeta folosită de gospodinele din Turcia!

Această salată are un gust delicios, iar partea cea mai bună este faptul că va fi foarte ușor de pregătit! Cu numai câteva ingrediente simple vom putea face o salată de vinete specială, de care nu ne vom mai sătura. Iar poate că partea cea mai bună este faptul că nu vom avea nevoie de ingrediente complicate sau rare.
De ce ingrediente este nevoie
Din fericire, această variantă de salată de vinete este la fel de ușor de pregătit precum cea pe care o cunoaștem și noi. Practic, nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple în plus, pe care le vom găsi în orice magazin din țară!
Mai precis, pentru a pregăti acest preparat delicios nu ne trebuie decât în jur de un kilogram de vinete, 125 de grame de iaurt grecesc cu cel puțin 10% grăsime, cam 2 – 3 căței de usturoi, sare și o lingură de ulei de măsline. Iar pentru a servi această salată mai putem avea la îndemână ardei copții și pâine, sau chiar lipii.
Cum se pregătește această salată delicioasă
Din fericire, această salată nu este deloc greu de pregătit. Practic, tot ce trebuie să facem este să urmăm câțiva pași simpli iar salata va fi gata! Mai precis, potrivit savoriurbane.com, trebuie să începem prin a coace și decoji atent vinetele, la fel ca întotdeauna.
Mai departe, vinetele trebuie scurse bine, iar la final ar trebui să avem cam 500 de grame de vinete. Pulpa trebuie mărunțită cât mai atent, după care o vom pune într-un bol alături de iaurt, o lingură de ulei de măsline, puțină sare și usturoi zdrobit.
Totul trebuie amestecat bine, iar pe parcurs mai poate fi adăugată sare dacă este nevoie. La final, vom avea o salată delicioasă, peste care mai putem pune puțin iaurt și ardei copți.


































