Supă cu găluște din griș. Secretul celor mai pufoase găluște

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

O supă de pasăre cu multe zarzavaturi și galuște de griș super pufoase. O supă sănătoasă și consistentă, perfectă pentru un prânz în familie.

Ingrediente pentru supă:

1 kg carne de pasăre cu piele și os

4-5 morcovi

2 rădăcini de pătrunjel

2 buc pastarnac

1 bucată de rădăcina de țelină (cca. 100 g)

2 cepe medii

piper boabe, sare

Ingrediente pentru găluște:  

1 ou de 70 g (cântărit întreg, cu coajă)

70 g gris (nu foarte fin)

un praf de sare

Mod de preparare:  

Se pune carnea în apă rece cu 2 lingurițe de sare și se aduce la fierbere. După 20 de minute, timp în care se spumează constant, se adaugă ceapa întreagă, boabele de piper și încă un pic de sare. Supa se lasă la fiert încă circa jumătate de oră, timp în care putem curața zarzavaturile.

Le adăugăm și mai fierbem supa până ce acestea se înmoaie. Dacă supa scade prea mult, se poate completa cu 1-2 căni de apă. În final se scot cu spumiera toate bucățile de carne și os precum și zarzavaturile mari (albiturile, ceapă) și supa se strecoară printr-o sită deasă așezată pe o oală curată. Așa se filtrează și micile bucăți de carne și piele precum și boabele de piper. Rondelele de morcov și bucățelele de carne sunt singurele care se recuperează și se reîntorc în oala cu supă strecurată, după ce fierbem galuștele de griș.

Se bat ouăle întregi (sau oul) cu furculița bine de tot apoi se adaugă treptat grișul. Grișul se adaugă câte puțin, câte o linguriță și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată. Cam la jumătatea procesului de adăugare a grișului se adaugă și sarea. Nu pun sarea de la început în oul bătut pentru că mi se pare că-l lichefiază.  

Secretul găluștelor: timpul de „odihnă” al grișului  

Foarte important este timpul de odihnă al compoziție pentru găluște, după amestecarea oului cu grișul și sarea. Grișul are nevoie de minimum 10 minute că să înceapă să se umfle înainte de a se forma găluștele.

Pasta este inițal moale, fluidă, dar după scurgerea celor 10 minute devine legată, mai densă. Grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă.

Supa trebuie să fie fierbinte, să clocotească încet (la foc mic).Cu lingură înmuiată în prealabil în supă se scot forme de găluște și se adaugă în supa care fierbe încet. Aceste găluște de griș se fierb în jur de 10 minute, după care se închide focul și se mai lasă 10 minute sub capac, în abur. Sunt gata! S-au umflat la fiert, s-au ridicat la suprafața supei și sunt pufoase, conform savoriurbane.com

image
image
image
image
image
image
Horoscop saptamanal 20 26 februarie freepik jpg
netflix jfif
anvelope auto3 jpg
Vis sau realitate dr Cezar jpg
spanac care trimite e mailuri 1  sursa   Shutterstock jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock