5 greșeli majore care te îmbătrânesc înainte de vreme. Nici nu ai fi crezut

Ultima actualizare:

    Dacă nu ne hidratăm apar ridurile mai repedeFOTO: Unsplash.com
Dacă nu ne hidratăm apar ridurile mai repedeFOTO: Unsplash.com

Oamenii sunt dispuși să facă multe lucruri pentru a prelungi cât mai mult tinerețea însă, sunt puțini cei care conștientizează că, tocmai pentru aceasta, ar trebui să evite unele greșeli părea simple pentru a le considera așa.

Ținem diete, facem sport, însă viața haotică și viciile ne fac bătrâni mai devreme decât am fi crezut.

Greșeli de evitat pentru a nu îmbătrâni înainte de vreme

Sunt multe greșeli pe care le facem, însă unele dintre acestea își pun amprenta pe viața noastră. Iată câteva postate pe Dcmedical.ro

1) Nu dormiți suficient. Din cauza asta, pielea începe să se rideze mai devreme. În parte, asta se întâmplă pentru că organisul eliberează mai mult cortizol, un „hormon al stresului". El descompune colagenul care menține pielea netedă și elastică.

2) Fumați . Pe lângă faptul că vă creșteți riscul de cancer și de alte boli cronice, pielea se va rida și se va îngălbeni mai repede. Fumatul reduce fluxul de sânge care transportă substanțe nutritive esențiale precum oxigenul pe suprafața pielii și poate încetini producția de colagen din organism.

3) Nu vă hidratați pielea. Dacă pielea se usucă, devine mai rigidă și uscată, ca a unei persoane mai în vârstă. Spălați-vă pielea o dată sau de două ori pe zi. Încercați să fiți destul de blând, deoarece spălatul energic o poate irita. Folosiți produse de curățare fără alcool sau alte ingrediente care ar putea-o inflama, zgâria sau usca. Folosiți creme hidratante, dacă aveți pielea uscată. Și beți multă apă, pentru că pielea se hidratează din interior și din exterior în același timp.

4) Vă încruntați. Când te încrunți, îți încrețești pielea de pe față, ceea ce, în timp, poate duce la apariția unor linii și, ulterior, a ridurilor. De fapt, orice expresie facială - în afară de zâmbet și de râs - pe care o aveți des poate fi o problemă. Spre exemplu, când lumina este puternică, îngustați ochii, dar rezultatul e că în colțurile lor apar acele riduri numite popular „laba gâștii". E mai simplu să folosiți ochelari de soare sau o pălărie.

5) Nu vă controlați tensiunea arterială. Hipertensiunea arterială crește riscul de probleme legate de vârstă, cum ar fi demența vasculară și boala Alzheimer, probabil pentru că dăunează vaselor de sânge minuscule din creier. Oamenii care își controlează tensiunea arterială cu dieta, exercițiile fizice și medicamentele par să fie în măsură să încetinească sau să prevină îmbătrânirea și deteriorarea creierului.

Citește și:Uite ce schimbări se produc în corp după ce renunţi la fumat!

Cu ajutorul lor renunți mai ușor la țigări!

image
image
image
image
image
image
Horoscop saptamanal 20 26 februarie freepik jpg
netflix jfif
anvelope auto3 jpg
Vis sau realitate dr Cezar jpg
spanac care trimite e mailuri 1  sursa   Shutterstock jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock