Emma Răducanu se va pregăti cu fostul antrenor al lui Angelique Kerber

Ultima actualizare:

    Emma Răducanu și-a găsit un antrenor de topFoto: EPA-EFE
Emma Răducanu și-a găsit un antrenor de topFoto: EPA-EFE

Campioană la US Open 2021, Emma Răducanu (18 ani / 20 WTA) a confirmat că va colabora cu antrenorul Torben Beltz. Englezoaica a fost eliminată în turul 2 al turneului de la Linz după ce pierduse în sferturile de finală la Cluj.

Revelație a acestui an competițional, Emma Răducanu și-a stabilit programul pentru 2022. Și de pe noua sa poziție, a confirmat că va colabora cu antrenorul german Torben Beltz, cel care a pregătit-o și pe Angelique Kerber (Germania) pe vremea când aceasta era lider mondial. Emma Răducanu a confirmat informația: "Evident, este un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Cu siguranţă, sunt foarte încântată să lucrez cu el în decursul pauzei competiţionale şi anul viitor. Lucrurile se îmbunătăţesc. Este un sentiment foarte pozitiv şi sunt bucuroasă de toată munca care urmează. A lucrat cu Kerber, care este o jucătoare atât de grozavă şi a câştigat trei turnee de grand slam. Cred că această experienţă ajută cu siguranţă pe cineva fără experienţă ca mine şi mă simt foarte încrezătoare. Este, de asemenea, un tip cu adevărat pozitiv, vesel, care aduce o mare energie echipei şi cred că asta este important atunci când călătoreşti destul de mult timp în circuit", a spus Răducanu, care va lua o pauză. ”Am nevoie să mă deconectez câteva zile. Vreau să fiu pregătită mental pentru a face față la ceea ce urmează. Sunt motivată să continui și vreau să o fac bine”.  La scurt timp triumful de la US Open, din septembrie, sportiva de 18 ani a pus capăt colaborării cu Andrew Richardson, antrenorul care a îndrumat-o către primul titlu major din carieră. Apoi, la turneul de la Indian Wells, la care a fost eliminată de numărul 100 mondial Aliaksandra Sasnovici, în turul 2, Răducanu a fost asistată de Jeremy Bates, antrenor în cadrul Federaţiei Britanice de Tenis.Recent, Torben Beltz (44 de ani) a pus capăt colaborării cu jucătoarea germană Angelique Kerber, cu care a lucrat în mai multe perioade, ajutând-o să câştige două dintre cele trei grand slam-uri din palmares, Australian Open şi US Open, ambele în 2016. Nemțoaica a mai triumfat la turneul de la Wimbledon, când a fost antrenată de belgianul Wim Fissette. Cotidianul „The Telegraph” a notat că Beltz, Emma Răducanu şi impresarul acesteia au fost văzuţi, în 20 octombrie, la o cafenea din apropiere de Bromley, unde locuieşte jucătoarea cu tată român şi mamă chineză. Beltz a mai colaborat și cu jucătoarea croată Donna Vekici.

De la succesul înregistrat la New York, Emma Răducanu a disputat cinci meciuri, dintre care a câștigat trei. Ea a pierdut (1-6, 6-7/0, 5-7), marţi, după un meci de două ore şi 36 de minute, în fața sportivei chineze Xinyiu Wang (locul 106 mondial).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net