Djokovic a dezvăluit marele său secret! Care este sursa sa de energie la 36 de ani: „E mai important decât orice mod de recuperare”

Ultima actualizare:

Jucătorul profesionist sârb de tenis, Novak Djokovic (36 de ani, 3 ATP), rămâne în formă într-un moment în care Roger Federer (41 de ani) și Rafael Nadal (37 de ani) au ieșit din prim-plan. Surpinzător este faptul că, spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP) e într-o formă fantastică și cu vreo 16 ani mai tânăr, comparativ cu Djokovic, însă, sârbul își menține forma fizică destul de bună, în condițiile în care a refuzat vaccinul pentru COVID-19. Jucătorul a dezvăluit care este sursa sa principală de energie.

Novak Djokovic și-a dezvăluit sursa energiei la 36 de ani / Foto: GettyImages
Novak Djokovic și-a dezvăluit sursa energiei la 36 de ani / Foto: GettyImages

Novak Djokovic (36 de ani, 3 ATP), jucătorul profesionist sârb de tenis, a reprezentat un pericol pentru sănătatea publică, deoarece a refuzat vaccinul pentru COVID-19, de aceea, a și fost expulzat din Australia în 2022, însă, surprinzător, își menține forma fizică destul de bună. Eurosport, postul care transmite French Open, a redat declarațiile sârbului în care a dezvăluit principala sa sursă de energie, una care e la îndemâna oricui și nu costă nimic:  

Care este sursa de energie a lui Novak Djokovic

Somnul e foarte important. Probabil că e mai important decât orice mod de recuperare pe care l-ai putea face. Îmi place să dorm cel puțin 8 ore și jumătate pe noapte. Dorm destul de adânc. Nu mă trezesc noaptea, iar corpul mi se recuperează în acest interval de timp. Mai ales dacă ai parte de un efort fizic mare pe durata zilei, somnul e cel mai bun remediu, iar corpul tău îți cere asta. Somnul dintre ora 1.00 și 4.00 e cel mai important. Încerc să fiu deja într-un somn adânc, în acel interval al nopții.

Nu mă duc prea devreme la somn, dar nici prea târziu, în jur de miezul nopții. Încerc să-mi fac acele 8-9 ore de somn de frumusețe. Cred că ajută mult la recuperare. Mă simt bine, mă simt proaspăt.

Îmi place să adorm câte 10-15 sau chiar 30 de minute și în timpul zilei. De-a lungul zilei, am astfel de perioade, când îmi place să ațipesc sau să meditez. Îmi dă un plus de energie. Câteodată, doar 5 minute de exerciții de respirație mă ajută să mă încarc cu energie pentru tot restul zilei. Am o întreagă rutină, în acest sens” , a dezvăluit acesta, potrivit Eurosport, relatează Adevărul.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net