Românii, de patru ori mai bine cotați ca islandezii înaintea meciului de joi

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin este cel mai bine cotat jucător din naționala RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Răzvan Marin este cel mai bine cotat jucător din naționala RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Doar două zile ne mai despart de ”finala” pentru barajul de Mondiale contra Islandei (joi, ora 21.45, în direct la PRO TV) și deja se simte tensiunea apropierii unui meci de o asemenea importanță. Tocmai de aceea, suporterii se agață de orice punct de sprijin care poate să le ofere optimismul care poate duce echipa noastră spre victorie. În cazul de față, moralul crește cel mai ușor comparând cotele jucătorilor.

Adevărul este că de foarte multă vreme România nu a mai câștigat atât de autoritar ”meciul cotelor” contra unei adversare dintr-un meci decisiv de calificare la un baraj sau la un turneu final. Dacă analizăm cotele jucătorilor publicate pe transfermarkt.com, observăm că lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi valorează 87,5 milioane de euro, în vreme ce islandezii sunt estimați la un total de 21,65 milioane de euro. Adică noi suntem de peste patru ori mai bine cotați decât nordicii, ceea ce face ca meciul să pară puțin mai ușor decât este în realitate. Cel mai scump jucător de pe teren va fi mijlocașul lui Cagliari, Răzvan Marin, care este cotat la 15 milioane de euro. De fapt, dacă analizăm listele cu valorile fotbaliștilor celor două formații, observăm un lucru care nu nu s-a mai întâmplat până acum în meciurile decisive: noi avem nu mai puțin de 7 jucători mai bine cotați decât cel mai scump islandez, Isak Bergmann Jóhannesson, care este estimat la 4,5 milioane de euro. Românii care valorează, conform respectivului site, mai mult de această sumă sunt, în afara deja pomenitului Răzvan Marin: Dennis Man (10 milioane), Alex Cicâldău (9), Nicolae Stanciu (7), Ianis Hagi (6,5), Florin Tănase (5) și Olimpiu Moruțan (5). Culmea e că aceștia șapte nu se vor putea afla pe teren în același timp, căci trebuie să ne mai și apărăm, chiar dacă principala noastră preocupare va fi atacul, căci suntem obligați să câștigăm pentru a ne apropia cu încă un pas de turneul final al Cupei Mondiale din 2022.  

Intervievat de site-ul FRF.ro, Ianis Hagi, unul dintre jucătorii de bază ai naționalei în această campanie de calificar, anticipează că, în ciuda diferenței de valoare, partida cu Islanda va fi una foarte dificilă. ”Eu zic că va fi un meci dificil cu Islanda. Ei vin mai relaxaţi, va fi diferit de meciul din tur. Vin jucători noi care vor să demonstreze şi va fi pentru noi un meci dificil. Presiunea este pe noi. Sunt momente pe care fotbaliştii le visează de când sunt mici. Meciuri decisive. Dacă tot nu ne-am calificat de mult timp la Mondiale, acesta este un meci la care trebuie să mergem foarte motivaţi şi să ascultăm de Mister”, a declarat fiul lui Gică Hagi. El spune că ar fi preferat să fie spectatori în tribune: ”Fără spectatori nu este uşor. Eu iubesc să joc cu un stadion plin. Motivaţia trebuie să o găsesc altundeva şi trebuie să fie la fel de mare cum e cea pe care mi-o oferă fanii. Miza e mare. Imi doresc ca fanii de acasă să fie fericiţi când se fluieră finalul partidei”, a mai spus el.

Din păcate, la București vremea a început să se strice chiar înaintea meciului cu nordicii. Aceștia vor găsi o temperatură cu care sunt obișnuiți: în jur de 3 grade. Marți, ședința de antrenament a ”tricolorilor” a avut loc pe ploaie, la o temperatură de 6 grade Celsius.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net