Tragedie în din Indonezia: 174 de oameni au murit la un meci de fotbal

Ultima actualizare:

Fotbalul din Indonezia traversează o perioadă de doliu, după ce au murit o mulțime de oameni, la finele unui meci de fotbal. Derbiul dintre Arema și Persebaya, disputat vineri și terminat 2-3, a avut urmări care „vor întuneca” istoria sportului.

Fotbalul indonezian, în doliu (FOTO: EPA)
Fotbalul indonezian, în doliu (FOTO: EPA)

După fluierul final, mai mulți spectatori au invadat terenul, iar forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene. În urma acestora, pe stadion s-a creat agitație, oamenii s-au speriat și de aici până la tragedie a fost un singur pas. Mulți spectatori au murit sufocați și striviți în învălmășeală, disperați că nu mai pot respira. 

Potrivit „Reuters”, multe dintre victime au fost călcate în picioare, murind, în cele din urmă. O parte s-au stins chiar la fața locului, alții la spital, consemnând o dramă greu de închipuit în vremurile noastre. Sursa citată povestește că aproximativ 3.000 de oameni, din cei 40.000 prezenți pe stadion au invadat terenul. Cel puțin 174 au sfârșit fără viață, iar peste 180 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale ulterioare. 

Un fost fotbalist de la Petrolul Ploiești, implicat în tragedie

Imaginile surprinse din interiorul stadionului, în timpul agitației, arată cum oamenii se cațără pe garduri, speriați de cantități uriașe de gaze lacrimogene, apărând chiar și un vehicul incendiat în imediata apropiere.  

La tragedie a fost prezent și un fost jucător din fotbalul românesc, Abel Camara, care a înscris cele două goluri de la Arema. „Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță. S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derbiului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare. Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști. Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță”, a declarat pentru „Gazeta Sporturilor” fotbalistul care a jucat, în trecut, la Petrolul Ploiești. 

Cel puțin 174 de oameni au murit speriați de învălmășeală și gaze lacrimogene (FOTO: EPA)
Cel puțin 174 de oameni au murit speriați de învălmășeală și gaze lacrimogene (FOTO: EPA)

Pe fondul acestui episod trist, președintele Indoneziei, Joko Widodo, a decis ca toate meciurile din prima ligă a țării pe care o conduce să fie suspendate, până la încheierea anchetei deschise în urma tragediei. Totodată, conducerea fotbalului indonezian a anunțat că Arema nu va mai găzdui niciun meci de fotbal, pentru întreg restul sezonului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net