A murit Maria Mendiola, una dintre solistele grupului Baccara, cunoscut pentru piesa ”Yes Sir, I Can Boogie”

Ultima actualizare:

    Mayte Mateos și Maria Mendiola (dreapta)foto: GettyImages
Mayte Mateos și Maria Mendiola (dreapta)foto: GettyImages

Cântăreaţa María Mendiola, parte a duo-ului spaniol Baccara, cunoscut pentru piesa ”Yes Sir, I Can Boogie”, a murit sâmbătă, la vârsta de 69 de ani, potrivit BBC. Cristina Sevilla, partenera ei din grup, a anunţat pe Instagram: ”Draga mea Maria, minunată artistă, dar mai ales prietena mea, ne-a părăsit”.

Mendiola a format Baccara cu o altă cântăreaţă, Mayte Mateos, în 1977, pe când amândouă erau dansatoare de framenco în insula Fuerteventura. Au fost remarcate de un director al unei case de discuri, care le-a mijlocit un contract cu RCA Records in Marea Britanie, şi le-a oferit ”Yes Sir, I Can Boogie” ca prim single.

Piesa disco, asemănătoare ”Don't Leave Me This Way” a Thelmei Houston, a ajuns în fruntea topurilor în zece ţări europene, inclusiv în Regat. A fost vândută în 16 milioane de copii, mai mult decât reuşise orice grup feminin la acel moment. Cu versiuni cântate de Sophie Ellis-Bextor, The Fratellis şi Goldfrapp, cântecul a revenit în atenţie toamna trecută, după ce a fost adoptat de naţionala de fotbal a Scoţiei ca imn neoficial pentru Euro 2020.

După ”Yes Sir, I Can Boogie”, albumul ”Baccara” a devenit un succes, iar single-ul ”Sorry I'm a Lady” a devenit un al hit al grupului, la începutul anului 1978. În acelaşi an, cântăreţele au participat la Eurovision Sing Contest cu piesa ”Parlez-Vous Français?”, reprezentând Luxemburgul. S-au clasat pe locul al şaptelea, după ce Izar Cohen (Israel) a câştigat cu ”A-Ba-Ni-Bi”.

Baccara a mai lansat două albume, dar la jumătatea anilor 1980 Mendiola şi Mateos au ales să nu mai colaboreze, lansând două versiuni ale grupului - Baccara şi New Baccara - care au înregistrat şi susţinut concerte separat. Versiunea lui Mendiola, cu Marisa Pérez, a avut ceva mai mult succes, cu piese ca ”Touch Me”, ”Fantasy Boy” şi ”Call Me Up”. Pérez a renunţat după ce a fost diagnosticată cu artrită în 2008 şi a fost înlocuită cu Cristina Sevilla.

image
image
image
image
image
image
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
actorii jpg
zendaya covorul rosu getty (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net