Apariție rară. Ashton Kutcher, alături de fratele său geamăn. De ce boală cruntă suferă acesta

Ultima actualizare:

Faimosul actor Ashton Kutcher, 44 de ani, are un frate geamăn, pe Michael, dar cei doi au destine total diferite. Cei doi au apărut, în premieră, împreună, în emisiunea „The Checkup”, găzduită de medicul David Agus.

Michael și Ashton Kutcher
Michael și Ashton Kutcher

Michael este un tip total diferit de fratele său celebru, Ashton Kutcher, aspectul său fiind afectat de o boală rară numită paralizie cerebrală, dobândită încă de la naștere. În episodul emisiunii dedicat celor doi frați, Ashton a povestit o experiență traumatizantă. Michael a beneficiat de un transplant de inimă și, la un moment dat, a intrat în stop cardiac, fiind internat.

Tatăl nostru a venit să ma ia și să mergem la spital ca să îl vizităm pe Michael. M-am gândit că sunt probleme. Iar el a intrat în stop cardiac, în salon”, și-a reamintit Aston Kutcher, pentru sursa citată. Întreaga situație s-a desfășurat în fața lor, iar Ashton a relatat detaliile momentului îngrozitor.

Îl mai vizitasem, la spital, și știam sunetul asociat ritmului cardiac. Pe monitor, punctul acela scotea un țiuit și se ducea când sus, când jos. De această dată, sunetul era continuu, iar linia era dreaptă. M-au apucat de braț și m-au scos din încăpere”, a relatat Ashton Kutcher momentul dureros, trăit, cel mai probabil, în copilărie sau în adolescență.

Ashton Kutcher a izbucnit în lacrimi, moment în care și-a luat fratele geamăn de mână. Michael este un individ funcțional, însă boala și-a pus amprenta asupra sa. Paralizia cerebrală constă într-o leziune a sistemului nervos central și se manifestă prin mișcări reflexe involuntare și spasme musculare, care pot afecta anumite părți ale corpului sau întreg corpul.

Acestea sunt cele mai uzuale semne ale bolii, dar pot apărea situații mai grave, cum ar fi inhibarea dezvoltării, probleme de înghițire, sănătate mintală afectată, boli pulmonare, complicații neurologice ce pot afecta vederea.

Nici Aston Kutcher nu a fost ocolit de probleme care i-au pus în pericol sistemul nervos central. În urmă cu câțiva ani, actorul a suferit de vasculită, o inflamație a vaselor de sânge care poate provoca probleme la nivel cerebral. Vasele de sânge afectate se îngustează, boala debutând cu dureri intense. Mai grav este că această boală poate afecta oricare parte a corpului.

Am avut o formă rară de vasculită, care aproape m-a lăsat orb și surd și mi-a afectat grav echilibrul. Mi-a luat un an că să mă pun pe picioare. Ajungi să apreciezi altfel ceea ce ai, când te vindeci”, a dezvăluit Ashton Kutcher, în august, când a fost invitat în emisiunea lui Bear Grylls. Din fericire, actorul s-a recuperat în totalitate după acel episod.

Emisiunea în care Aston Kutcher și Michael au fost prezenți urmează să fie lansată de Paramount Plus.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
claudia patrascanu (1) jpg
netflix pixabay jpg
televiziune webp
Insula de 1 milion Kanal D JPG
netflix jpeg
netflix jpeg
claudia patrascanu copii png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net