Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones, a murit la 80 de ani!

Ultima actualizare:

    Charlie Watts (foto stânga), bateristul trupei The Rolling Stones, a murit pe 24 augustFoto: Getty
Charlie Watts (foto stânga), bateristul trupei The Rolling Stones, a murit pe 24 augustFoto: Getty

Doliu în lumea muzicii rock! Charlie Watts, bateristul legendarei trupe The Rolling Stones, a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani, a anunţat marţi agentul său. La începutul lunii august a fost anunţat că muzicianul nu va participa la turneul american al formaţiei, programat pentru toamna aceasta, pentru că se recuperează în urma unei proceduri medicale care nu a fost specificată

În 2004, Charlie Watts a fost tratat pentru cancer la gât şi, în afară faptului că în anii 1980 s-a luptat cu dependenţa de droguri, nu a avut probleme de sănătate majore.

El a fost supus „unei operaţii care a fost un succes, dar medicii au concluzionat că are nevoie de odihnă şi recuperare”, a spus la începutul lunii un purtător de cuvânt al trupei.

„Cu imensă tristeţe anunţăm moartea iubitului nostru Charlie Watts”, se arată în comunicatul de marţi. „A murit în linişte, la un spital din Londra, astăzi, înconjurat de familie”.

În aceeaşi declaraţie a fost precizat că este făcut apel la respectarea intimităţii familiei, membrilor trupei şi a prietenilor apropiaţi.

Charlie Watts-biografie

Născut pe 2 iunie 1941, la Londra, Charles Robert Watts a crescut înconjurat de muzică şi în tinereţe era pasionat de sound-ul unora ca Jelly Roll Morton şi Charlie Parker. A început să cânte la tobe în timpul liceului, căruia i-au urmat cursuri de design grafic, potrivit news.ro.

Atras de jazz, impunător pe scena emergentă londoneză, după cum îşi aminteşte Keith Richards în autobiografia „Life”, Watts a fost - cu greu - cooptat în The Rolling Stones, în 1963. Discret şi elegant, considerat unul dintre cei mai buni toboşari din toate timpurile, el a apărut pe toate albumele trupei lansate începând cu acel an.

„Pentru mine, Charlie Watts este ingredientul secret al acestei afaceri”, scria Richards despre aportul prietenului şi colegului său la trupă.

Charlie Watts a apărut anul trecut live cu The Rolling Stones în concertul caritabil online „One World: Together at Home”, iar pe scenă, în faţa publicului, a urcat ultima dată la vârsta de 78 de ani, susţinând concerte de câte două ore în turneul „No Filter”.

În noiembrie 1994, The Rolling Stones a devenit prima trupă rock and roll care a transmis live pe internet dintr-un concert. A fost vorba despre cinci piese din show-ul susţinut în Dallas, în turneul „Voodoo Lounge”.

TRS a cântat prima dată la Moscova în 1998, iar la Bucureşti a concertat în premieră (şi singura dată), pe stadionul Lia Manoliu, pe 17 iulie 2007.

Cel mai mare concert al trupei a avut loc pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, în februarie 2006. Este estimat că au participat la acel eveniment 1,5 milioane de oameni. The Rolling Stones a cântat în Cuba, în martie 2016, cu jumătate de an înainte de moartea lui Fidel Castro. „Havana Moon”, a fost apoi lansat sub forma unui cine-concert.

De-a lungul carierei, membrii grupului au fost implicaţi şi în numeroase acţiuni caritabile, iar venituri de pe urma unora dintre single-urile lansate au ajuns la diverse fundaţii.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai apreciate formaţii rock din lume. Până în prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Între discurile de referinţă se numără „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It's Only Rock 'n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) şi „Bridges to Babylon” (1997).

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net