Regina Elisabeta a II-a cheltuie sume aberante de bani pentru vizitele oficiale

Ultima actualizare:

Pandemia de coronavirus a afectat puternic economia la nivel global. Nici măcar Casa Regală a Marii Britanii nu a fost scutită de efectele nefaste ale acesteia și se pare că regina Elisabeta a II-a este determinată să-și calculeze cu mai multă grijă cheltuielile. Pe de altă parte, sumele pe care suverana le alocă pentru a se deplasa dintr-un loc în altul sunt unele imense. 

Regina Elisabeta a II-a Sursă foto: Profimedia
Regina Elisabeta a II-a Sursă foto: Profimedia

Regina Elisabeta a II-a deține o avere impresionantă și are la dispoziție o sumă fabuloasă de bani pe care o poate folosi pentru îndatoririle regale, dar și micile capricii. Cu toate acestea, suverana încearcă să fie chibzuită și să nu facă risipă. Cele mai noi informații, venite din partea trezorierului reginei, indica faptul că familia regală a Marii Britanii resimte, la rândul ei, criza economică.

Ar putea să te intereseze și: Regina Elisabeta a II-a, mai sprintenă ca oricând. Gestul care i-a uimit pe toți 

O sumă exorbitantă a fost folosită pentru renovarea Palatului Buckingham 

În plus, cheltuielile pentru renovarea Palatului Buckingham au atins un nivel absolut anul trecut, fiind alocate nu mai puțin de 102 de milioane de lire sterline! Fondul reginei, format din partea taxelor plătite de cetățeni, pe care suverana îl folosește în interes de serviciu a ajuns la suma de de 86 de milioane de lire sterline, însă regina Elisabeta a II-a este îngrijorată.

Lipsa vizitatorilor și criza provocată de pandemia de coronavirus a lovit puternic în finanțele regale, iar suverana a piedut nu mai puțin de 14 milioane de lire sterline!

Sumele pe care Casa Regală a Marii Britanii le alocă pentru ca regina Elisabeta a II-a să călătorească în siguranță sunt unele uimitoare! Spre exemplu, regina a cheltuit peste 31 de mii de lire sterline pentru a călători cu trenul regal la summitul G7, desfășurat la Cornwall, în luna iunie 2021. 28.000 de lire au fost alocate pentru ca regina să-i întâlnească pe actorii  William Roache, Barbara Knox, Sue Nicholls și Helen Worth pe platoul de filmare al „Coronation Street".

Vezi și: Topul celor mai frumoase rochii de bal purtate de Kate Middleton în turneul din Caraibe 

Tot 28.000 de lire sterline au fost cheltuite și atunci când regina și Camilla au folosit o cursă charter pentru a se deplasa la un eveniment care a avut loc în luna septembrie 2021. De departe, una dintre cele mai consistente sume a fost plătită pentru turneul din Caraibe al ducilor de Cambridge, care a costat Casa Regală a Marii Britanii în jur de 230.000 de lire sterline. 

Palatul a reușit să strângă încă 9,9 milioane de lire sterline prin organizarea diferitelor evenimente pentru vizitatori, dar chiar și așa, a fost înregistrat un deficit de 14,6 milioane de lire sterline în finanțele regale. Acesta din urmă a fost acoperit folosirea „rezervele” palatului, conform trezorierului regal, relatează Daily Mail.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net