A murit Viorica Galan Dumbravă, artistă din Bucovina. Covid a făcut încă o victimă în muzica populară

Ultima actualizare:

    Viorica Galan Dumbravăfoto: arhivă personală
Viorica Galan Dumbravăfoto: arhivă personală

S-a mai stins o voce de marcă a muzicii populare din Bucovina! Viorica Galan Dumbravă, cea care a încântat inimile românilor ani de zile cu piesele sale, a murit la vârsta de 72 de ani. Cântăreața a pierdut lupta cu boala, după ce s-a infectat cu Sars-CoV-2.

Viorica Galan Dumbravă a murit joi, 14 octombrie. Cu vârsta, solista acumulase o serie de afecțiuni pe care și le trata însă. În urmă cu o săptămână, starea sa de sănătate s-a agravat brusc și a primit diagnosticul crunt: se infectase cu virusul Sars-CoV-2, după cum anunță publicația locală infobt.ro, dar și prietenii, pe pagina de Facebook. Cântăreața fost internată în spital la Botoșani, ulterior intubată și, în ciuda eforturilor medicilor, de a o salva, inima artistei a încetat să mai bată.

Viorica Galan Dumbravă a fost mulți ani partenera de viață și de cântec al unui alt mare artist popular, Alexandru Dumbravă, care a plecat în eternitate în 2016. Colegii de breaslă au anunțat cu profund regret decesul artistei.

„Din păcate…a plecat dintre noi Doamna Viorica Galan Dumbravă în lumea fără dor… în care s-a regăsit cu iubitul ei, Alexandru Dumbravă”, a scris pe o rețea de socializare solistul Marius Zgâianu. De-a lungul timpului, Viorica Galan Dumbravă a colaborat cu ”Rapsozii Botoșannilor”, dar și cu Ansamblul ”Datina”. Aceasta a condus și ansamblul folcloric ”Sălăceana” din Săcele și a înregistrat zeci de melodii în studiourile Radiodifuziunii Române.

image
image
image
image
image
image
gabriela cristea jpg
razvan simion si ianca jpg
banner simona patruleasa png
Cristian Topuzu jpg
ijbkn jpg
4 gabriela cristea ne lasa masca cum arata prezentatoarea intro rochie mulata dupa ce a slabit spectaculos jpg jpeg