Actrița româncă și povestea ei fabuloasă de iubire: „Eram studenta îndrăgostită moartă de profesorul ei”

Valeria Seciu, o prezență strălucitoare pe scenele teatrului românesc, s-a remarcat nu doar prin talentul său actoricesc, ci și prin povestea de dragoste care a marcat-o pentru tot restul vieții. Născută la 1 august 1939, în inima Bucureștiului, ea a fost o fire pasionată de artă încă din copilărie, iar destinul său a fost sculptat de întâlnirea cu cel care avea să îi devină partener de viață și de scenă, actorul Octavian Cotescu.

Valeria Seciu. Foto: arhiva.
Valeria Seciu. Foto: arhiva.

Drumul către succesul profesional

Valeria Seciu și-a descoperit dragostea pentru teatru încă de mică, ascultând cu fascinație piesele de teatru radiofonic. În ciuda unor obstacole pe parcursul formării sale academice, cum ar fi eșecurile la examenul de admitere la Facultatea de Istorie, a reușit să-și urmeze pasiunea și să devină absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Pe lângă strălucirea sa pe scenă, Valeria Seciu a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de Octavian Cotescu, colegul și mentorul său din timpul studiilor. Atracția dintre cei doi a fost evidentă încă din perioada în care erau studentă și profesor, însă legătura lor s-a consolidat abia după absolvire. Într-un interviu pentru TAIFASURI, Valeria Seciu a mărturisit că această iubire a fost o forță care a influențat profund viața ei, aducând bucurie și împlinire.

Cotescu a murit brusc din cauza unui AVC

Cu o carieră bogată și plină de succese, Valeria Seciu și Octavian Cotescu au pășit pe scenă împreună doar o singură dată, într-o adaptare pentru televiziune a celebrei piese „Noaptea Furtunoasă” a lui Caragiale. Cu toate acestea, dragostea lor s-a desfășurat mai ales în intimitatea vieții de familie, departe de ochii curioși ai lumii.

Tragedia a lovit cuplul în 1985, când Octavian Cotescu a decedat brusc din cauza unui AVC. Pierderea sa a lăsat o rană profundă în inima lui Valeria Seciu, care a rămas fidelă memoriei și iubirii sale pentru tot restul vieții. Singurătatea și durerea acestei despărțiri au fost puse sub semnul recunoștinței și admirației pentru partenerul său de viață.

Ultimul act

Valeria Seciu și-a încheiat parcursul pe această lume la vârsta de 83 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul. În ciuda suferinței și a greutăților, ea a rămas o prezență luminată în memoria colegilor săi de breaslă și a publicului său, ducând cu ea povestea unei iubiri de neuitat și a unei cariere strălucite în lumea teatrului românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
blake lively deadpool profimedia jpg
iaht spielberg click jpg
monica barladeanu jpg
banner anca serea 2 png
Banner Dorel Vișan
    După divorțul de Simona, Ștefan Stan nu a afișat o altă relație
flacara olimpica shutterstock 749424172 jpg
Artista își dorea să plece câteva zile în Italia, la Roma, dar pentru că zborul i-a fost deja anulat de trei ori
image
actualitate.net
image
actualitate.net