Constantin Enceanu: «Am făcut 150 de litri de ţuică, deşi nu beau»

Ultima actualizare:

    Artistul a făcut singur țuică, pentru al doilea an consecutiv
Artistul a făcut singur țuică, pentru al doilea an consecutiv

De când a venit pandemia, Constantin Enceanu şi-a descoperit o nouă pasiune: îşi prepară singur ţuica. Anul acesta i-au ieşit 150 de litri, deşi el nu bea mai mult de doi litri pe an. Artistul ne-a mărturisit că mai are şi acum circa 40 de litri, de la nunta fetei sale din anul 2009.

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu (57 de ani) îşi prepară singur ţuica de când a venit pandemia de coronavirus. 

Înainte, avea o femeie care se ocupa de acest lucru şi el avea grijă doar să şi-o pună la păstrare în pivniţă şi să o bea. Dar şi la acest capitol chema în ajutor prietenii, pentru că el nu e mare băutor. Anul acesta a făcut 150 de litri din celebra licoare, din care împarte cu drag la familie şi la prieteni. 

„Am făcut circa 150 de litri de ţuică. Este al doilea an când o prepar eu. Nu o vând, am oameni la muncă şi mai împart din ea. Nu scot la vânzare în localul meu ţuica de casă. Mai am şi din anul 2009, când am făcut pentru nunta fetei mele, Cătălina. Nu m-a lăsat să servesc la masă şi din 110 litri mai am 40 de litri. Dacă ar fi după mine, ea ar sta în beci… Într-un an, nu cred că beau mai mult de doi litri de ţuică de prune, în total. Anul acesta am făcut-o eu, şi nu doamna care se ocupa de obicei, întrucât a păţit un accident la mână, iar eu am avut mai mult timp de treburile casnice, de când a venit pandemia. Sâmbătă a fost o zi frumoasă şi am stat cu familia şi nepoţii. Le-am scos porumb de la ladă şi l-am pus la copt… Cu activităţile acestea te detaşezi de tot. Mulţi au fost surprinşi să vadă că eu am făcut ţuica sau că sap în grădină. Eu am crescut cu aşa ceva. Dădeam târcoale cazanului când se făcea acasă. E ceva normal să faci un cazan de ţuică la ţară. Poate unor colegi nu le face plăcere sau nici nu ştiu să sape în grădină… dar eu nu am treabă”, ne-a povestit Enceanu. Cântăreţul, care deţine un complex de evenimente în Filiaşi, şi-a redus activitatea, din pricina restricţiilor, iar concertele s-au anulat şi ele.


    Interpretul de muzică populară are o fată, Cătălina, şi un nepoțel, Alexandru
Interpretul de muzică populară are o fată, Cătălina, şi un nepoțel, Alexandru

«S-au anulat jumătate din evenimente»

”E greu. Încercăm să ţinem de angajaţi, vine iarna şi ne gândim şi la ei. S-au anulat jumătate din evenimente, pe 23 octombrie am avut ultimul eveniment. Nici spectacole nu mai sunt… Suntem aşa, într-o pauză totală. Noroc cu filmările acestea de la tv, pentru sărbători. Problemele nu sunt doar la noi, sunt la nivel de ţară”, ne-a mai spus el. Artistul şi familia sa şi-au făcut vaccinul încă din primăvară. 

”Toată familia am făcut vaccinul în aprilie, de două ori. Nu l-am făcut încă pe al treilea, nu ne grăbim. Dar mulţumim lui Dumnezeu că suntem bine. Om fi avut şi noi COVID, dar nu ştim, o fi fost o formă mai uşoară… Am ajuns să ne fie teamă de orice răceală”, a completat interpretul de muzică populară.


    Constantin Enceanu locuieşte cu soţia sa, Angelica, într-o casă cochetă din Filiaşi
Constantin Enceanu locuieşte cu soţia sa, Angelica, într-o casă cochetă din Filiaşi
image
image
image
image
image
image
calin donca si orianda donca instagram jpg
scena pexels jpg
robert turcescu si fiica sa   colaj, instagram jpg
Anamaria Rosa Preda se pregătește de parastasul de 7 ani pentru Aurelian Preda!
dem radulescu si fiica irina radulescu jpeg
Valentina Pelinel și Cristi Borcea jpg