Doliu în lumea filmului românesc. S-a stins din viață una dintre cele mai cunoscute actrițe: „Deja ne este dor”

Ultima actualizare:

Lumea cinematografiei este mai săracă acum, după ce a fost anunțată trecerea în neființă a celei care a fost considerată una dintre cele mai bune și mai iubite actrițe din industria filmului românesc.

Doliu în lumea filmului românesc
Doliu în lumea filmului românesc

Adina Cristescu s-a stins din viață la vârsta de doar 56 de ani. Actrița era cunoscută după ce a jucat în filme precum: „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau „Aferim”. Colegii și apropiații îi plâng plecarea și au i-au transmis ultimele lor gânduri. 

A murit actrița Adina Cristescu. Avea doar 56 de ani 

A murit Adina Cristescu / foto: Social media
A murit Adina Cristescu / foto: Social media

Adina Cristescu s-a născut în anul 1967, în București. A fost actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film.

Ea a abolvit IATC „IL Caragiale” (UNATC), a jucat la Teatrul Național „IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior. 

Actrița va rămâne în memoria românilor pentru filmele în care a jucat: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

„Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă.”

Curg mesaje de adio în memoria Adinei Cristescu, cea care a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii. Pe pagina sa de Facebook, Marian Rîlea a transmis un mesaj de-a dreptul emoționant: 

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa.

Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!".

De asemenea, și pe pagina de Facebook a Teatrului Național pentru Copii Abracadabra apare un mesaj postat după trecerea în neființă a artistei: 

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste... Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului. Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste "Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este...”, a scris pe pagina de Facebook și Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra..

image
image
image
image
image
image
2 will smith shutterstock 117907570 jpg jpeg
banner Aida Parascan png
banner irina loghin png
banner Nicoleta Voicu png
anamaria prodan 7 jpg
cub dan bittman png
veronica si viorel stegaru 2 jpg
cub kamara și Leon gif