INTERVIU Alecsandru Dunaev, șarmantul Mihai din serialul "Adela", a schimbat prefixul. Cum e viața lui de când a devenit celebru

Ultima actualizare:

    Alecsandru Dunaev a împlinit 30 de ani foto: Facebook
Alecsandru Dunaev a împlinit 30 de ani foto: Facebook

Zilele trecute, la petrecerea AList Magazine, ne-am întâlnit cu Alecsandru Dunaev, Mihai din serialul "Adela", de la Antena1. Am stat de vorbă despre viața și cariera lui, iar interviul s-a potrivit la fix, pentru că pe 24 septembrie actorul a schimbat prefixul: a împlinit 30 de ani.

  • Click! Salutare, Alecs! Ne spui și nouă cum te strigă apropiații?

Alecsandru Dunaev: Sunt Alecsandru Dunaev și din cauza asta părinții mă strigă Alec, și în rest mi se zice și Alex și Duni, de la Dunaev.

  • Joci și la Național când nu filmezi pentru serialul "Adela"?

Sunt colaborator la Teatrul Național, colaborator cu teatrul Jean Bart din Tulcea, am avut colaborări și cu teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea, și cu Teatru Mic la un moment dat, am tot alergat în zona asta teatrală.

  • Și când ai timp să le faci pe toate?

Momentan am o grămadă de filmări și din cauza pandemiei oricum nu prea există posibilități de spectacole de teatru.

  • Dar a picat bine "Adela" în perioada asta.

Da, a picat foarte bine serialul. Eu iubesc scândura (scena teatrului, nr.), îmi place să fiu într-un spectacol și să joc teatru.

  • Ai jucat în pandemie sau joci?

Am avut unu sau două spectacole de teatru pe lună cât să-mi sting setea de teatru.

  • Și regizezi sau doar joci?

Doar joc, iar uneori am avut ocazia să și traduc texte.

  • Nu te-a lovit patima asta a regiei?

Nu, încă mai am multe de învățat din actorie. Știu că mai am multe de învățat și nu am cum să-i învăț pe alții. Și nu am cum să-i dirijez pe alții dacă eu n-am învățat suficient. Și eu știu că mai am multe de descoperit.

  • De la filmările pentru serialul "Adela" ce ai învățat?

Enorm. M-am obișnuit foarte mult cu camera, m-am obișnuit cu tehnica de actorie în condițiile cinematografice, pentru că nu am avut experință foarte mare în televiziune și cinema și am prins rolul ăsta de protagonist într-un serial mare. Am învățat mult și de la o săptămână la alta îmi dau seama că învăț și tehnic și mă descopăr eu pe mine și din ceea ce pot eu să ofer și mă dezvolt ușor ușor.

  • Te-ai uitat la celelate seriale ale Ruxandrei Ion?

Da, normal. A fost o bucure imensă, eu fiind mic copil când au început aceste seriale și mă uităm la ele. L-am văzut pe domnul Râlea în seriale, pe mulți actori pe care acum îi pot considera colegi. E o onoare pentru mine să joc cu ei, să fiu coleg cu cineva pe care îl admirăm din fața televizorului.

  • Cu cine îți place să joci? Pentru că ai niște parteneri fenomenali.

Ruxandra Ion știe, are harul și darul acesta de a face distribuții care tind spre ideal. Și din punct de vedere uman și din punct de vedere actoricesc ne înțelegem bine. Sunt ca oameni și ca actori foarte faini. Toți. Nu pot să zic că am preferințe 2-3, am preferințe 20.

  • Ți-a fost greu la început să joci cu aceste nume mari?

La început mi-a fost greu să mă adaptez eu situației, pentru că era o situație nouă pentru mine, nu mai jucasem într-un serial de televiziune. Și rol principal. Și am avut noroc de distribuție bună, m-au înțeles, m-au primit în brațele lor și am reușit să mă dezvolt alături de ei și prin intermediul lor.

  • Care îți e programul zilnic de când filmezi pentru serial?

Mă trezesc dimineața și la 5, la 6, la 7 sau la 4 dimineața, câteodată. Dacă reușesc să iau micul dejun, acasă, o cafeluță, să-mi fac tabietul, dacă nu, îl fac la filmare. De regulă stau 12 ore pe platourile de filmare.    

  • Te oprește lumea pe stradă? Eșți recunoscut?

Da, mi s-a întâmplat să fiu strigat pe stradă. Nu de la distanță, dar prin centre comerciale sunt întrebat dacă-s Mihai...Am primit o cafea gratis la o cafenea din Tulcea și erau mulți oameni care ziceau că tulceanul nostru s-a întors acasă, în vizită. E o bucurie pentru mine, n-am mai trăit sentimentul acesta, e un sentiment plăcut să vezi că muncă mea, efortul meu dă roade, bucură niște oameni.

  • Părinții tăi sunt mândri de tine...

Ai mei sunt fierți de bucurie. Sunt sunați după fiecare episod.

  • Te uiți, eșți critic?

Da, mă uit, pentru că vreau să-mi verific evoluția și sunt foarte critic cu mine. Mă uit căutând greșeli. Dar le găsesc din ce în ce mai greu, semn că există o evoluție acolo (râde).

  • Ce mai faci în timpul liber? Mai ai timp liber?

Asta zic... nu mai am. Am avut noroc că în perioada asta am avut spectacole și am tras o fugă la teatru, după filmări, pentru repetiții, sâmbătă, duminică, spectacole. În rest, încerc să mă odihnesc și să îmi încarc bateriile pentru o nouă săptămână de filmare. Cu citit, cu un serial, mai ascult niște muzică la picup. Îmi place să ascult muzică la picup, e o altă senzație.

  • Colecționezi ceva? Poate viniluri?

Da, am preluat colecția tatălui meu, cu tot cu picup, de prin '80 și ceva și am continuat-o și eu cu discuri noi.

  • Se zvonește că tu și Mara, Adela din serial, sunteți împreună. Care-i adevărul?

Înseamnă că din punct de vedere actoricesc ne facem treaba bine dacă așa se zice. Suntem prieteni foarte buni și în spatele camerelor.

Foarte bine. Eu oricum o cunosc pe Oana dinaintea serialului, prin niște cunoștințe comune ne știam. N-am avut interacțiuni foarte multe, dar ne știam. Rezonam foarte bine la cadru. Și chiar ne înțelegem foarte bine și în spatele camerelor.

  • E prea devreme să te întreb de proiecte?

Momentan filmez pentru Adela. Îmi fac planuri, am un caiet de idei, o agendă.

  • Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru actorie?

E o poveste fascinantă. Nu chiar de mic. Bunica mea din partea tatălui era foarte bun entertainer, am luat asta de la ea. Am chiulit la orele de desen în clasa a 9-a, iertați-mă, doamna profesoară. Și am cunoscut niște actori mai mari, care activau în clasa de teatru a liceului. Ne-am împrietenit, nimic nu-i întâmplător, iar ei au zis dacă vreau să vin în trupa de teatru a liceului. Am tot activat și am făcut asta în clasele 9-11. Am terminat Matematică Informatică. Tatăl meu, fiind ofițer electrician, cumva m-a pasionat zona asta de electrică. Și am dat la Politehnică, la ingienerie electrică, am intrat, m-am înmatriculat, iar după ce am aflat rezultatul de la UNATC m-am întors la Politehnică și am zis: "șțiți, eu mă retrag, sunt mai mult actor, decât inginer".

Citește și:

INTERVIU Detalii neștiute despre Alecsandru Dunaev, eroul din serialul "Adela": "Sunt un lipovean născut pe mal de Dunăre"    

INTERVIU Cristina Ciobănașu a împlinit 25 de ani. Viața a readus-o lângă Vlad Gherman, după despărțire: "Mi-a fost greu la început"

image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net