Ioana Ginghină: „De 4 ani am greutatea ideală și analizele perfecte”

„La 44 de ani, am analizele perfecte, sunt mai sănătoasă decât o adolescentă și sunt mulțumită atunci când mă uit în oglindă”, a mărturisit Ioana Ghinghină, într-un interviu pentru Click! Secretul ei, dacă l-am putea numi așa, constă într-un stil de viață extrem de ordonat, cu sport, două mese pe zi și cure periodice de detox.

image

În urmă cu 10 ani, actrița se îngrășase din cauza unor tratamente hormonale pe care le urmase. S-a chinuit apoi să slăbească, a ținut numeroase diete, a devenit expertă în cure de detoxifiere, într-un final, a reușit.

Are doar două mese pe zi

„De 4 ani mă mențin la greutatea asta, ideală. Mă urc pe cântar zilnic și am grijă la alimentație. Am două mese pe zi: dimineața și pe la 15-16, atât. La mine nu există ronțăieli între mese, nici măcar o alună. M-am educat atât de bine, încât pur și simplu nu-mi cere corpul”, ne-a declarat Ioana Ginghină. În același timp, analizele făcute recent arată perfect, este sănătoasă tun. Secretul siluetei și al stării ei de bine e unul mai amplu. Actrița ne-a enumerat câțiva „piloni de bază” ai stilului ei de viață.

Face zilnic sport

Și-a amenajat acasă un colțișor cu accesorii de sport
Și-a amenajat acasă un colțișor cu accesorii de sport

Cel care a motivat-o a fost tatăl el, antrenor de box. „Am trăit de mică în casă cu un om care a făcut sport și a mâncat sănătos. Anul acesta, tata face 79 de ani și în continuare merge mult cu bicicleta sau pe jos, înoată, e extrem de activ. El îmi e exemplu. Așadar, și eu fac aproape zilnic 30-40 de minute de mișcare. Am amenajat acasă o mini-sală cu bicicletă eliptică, stepper, bancă de abdomene, greutăți și tot felul de curele și mingi. După o vârstă, dacă îți dorești să arate bine carnea pe tine, e bine să faci sport ca să accelerezi metabolismul”, recomandă ea.

De 5 ani, a renunțat la carne și lactate

Știe o mulțime de rețete de post
Știe o mulțime de rețete de post

Nu din vreo convingere medicală sau din considerente de gust, ci pur și simplu pentru că a observat faptul că proteina animală nu-i face bine. „Eu țin toate posturile mari, plus miercurea și vinerea. Am observat că în timpul posturilor mă simt bine, ușoară, iar când introduc brânzeturi sau carne am arsuri, probleme digestive. Ruxi (n.r. fetița ei) s-a lăsat de carne cu un an înaintea mea”.

Ține cure de detox

În fiecare vară ține cura cu pepene
În fiecare vară ține cura cu pepene

Sunt miraculoase, spune ea, și de obicei le urmează în perioada posturilor. Spre exemplu, înaintea Paștelui consumă numai supe și sucuri, de Sf. Petru și Pavel ține cura cu cireșe, de Sf. Maria cura cu pepene roșu etc. „Mai țin dieta cu sare amară, ajută dacă vrei să scoți rapid apa din țesuturi. Însă dacă după cură te apuci să mănânci nesănătos, mai bine nu o mai ții. Mie îmi plac, nu mai pot să-mi imaginez viața fără ele, e ca și cum cineva mi-ar spune să nu mai merg la teatru”.

Își numără caloriile

Ioana și-a instalat o aplicație pe telefon în care notează tot ce mănâncă și cantitatea. A învățat să se încadreze în 1.200 – 1.500 de calorii zilnic și recunoaște că „nu ar putea trăi fără aplicația aceasta”.

Trucul pentru a-și ține poftele-n frâu

Și ei îi plac mult dulciurile, dar știe cum să le evite. În primul rând, nu le cumpără. „Secretul este să nu existe în casă. Noi nu avem provizii de biscuiți, ciocolată și ronțănele. Iar dacă mi se face poftă, evident că nu mă mai duc la magazin. În definitiv, pofta dispare în câteva minute. Dar dacă-ți pui ispite peste tot e foarte greu”. Mulți dintre noi mergem pe pricipiul: „o viață avem, trebuie să ne bucurăm de ea, fără restricții”. Ioana Ginghină este de altă părere. „Bucuria aceea de care se vorbește durează câteva minute. Pentru câteva minute de bucurie, cât timp mănânc prăjitura aia sau cartofii prăjiți, să-mi risc sănătatea și aspectul fizic? Eu zic că nu merită. Îmi găsesc altă bucurie: pot să sun o prietenă, să citesc niște bancuri pe net. Bucuriile vieții nu stau în mâncare. Dar depinde și ce vrei. Eu, spre exemplu, prefer să fiu eu bine cu mine decât să mă bucur de o masă copioasă. Cum reușesc? Prin voință! Mă uit în oglindă și zic că așa vreau să rămân!”, ne mai spune Ioana Ginghină. Pe noi ne-a convins. Pe voi?

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net