Ion Caramitru, căsnicie de 45 de ani cu o colegă de scenă. Ce frumoasă și distinsă este Micaela, marea iubire a regretatului actor!

Ultima actualizare:

    Ion Caramitru și soția sa, Micaela Caracaș
Ion Caramitru și soția sa, Micaela Caracaș

Personalitate expansivă pe scenă, în lumina reflectoarelor, dar discretă în ceea ce privește viața de familie. Ion Caramitru a vorbit puțin, dar impresionant despre femeia care i-a fost alături aproape 45 de ani și care i-a dăruit trei băieți. Regretatul actor, care s-a stins pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani, a fost căsătorit cu distinsa actriță Micaela Caracaș (68 de ani).

În anul 2008, Ion Caramitru și Mihaela Caracaș au primit o distincție pentru "cel mai popular cuplu de actori", în cadrul unei ceremonii organizate de TNB. Contrar acestei titulaturi, cei doi și-au trăit povestea de dragoste cu o discreție ireproșabilă. “Nu cred că viaţa mea personală trebuie pusă pe tarabă, viaţa de familie, ceea ce fac eu, copiii mei, ce face soţia mea, cum mă înţeleg cu ea, dacă ea vrea să cumpărăm un dulap sau eu vreau să schimbăm frigiderul. Dacă sunt interesant cu ceva, prin ceva, acel ceva trebuie să fie ceea ce sunt eu ca actor. Cum am fost vreme de patru ani ministru (al Culturii), s-a încercat să fiu vânat, să se găsească acel ceva, ori chiar să se inventeze ceva de natura sa contribuie la compromiterea mea. N-am dat astfel de ocazii când s-a recurs la invenţii. Le-am respins ferm. Nu tuturor le-am răspuns, nu toate meritau acest efort. Te consumă să tot dai dezminţiri pentru orice prostie. Şi chiar n-am avut timp pentru asta”, povestea Caramitru într-un interviu mai vechi.


    Micaela Caracaș și Vladimir Găitan au fost colegi în pelicula
Micaela Caracaș și Vladimir Găitan au fost colegi în pelicula

Micaela Caracaș: "Sunt o persoană răbdătoare şi foarte optimistă"

La rândul ei, soţia regretatului actor a povestit ce-şi doreşte. “Trecerea anilor îţi aduce mai multe amintiri, unele te apasă, unele te bucură, dar asta face parte din viaţă şi cine nu îmbătrâneşte nu are parte de bagajul ăsta pe care îl duce cu el până la capăt. Sigur că mi-aş dori să pot să mă întorc în timp acum! Aş fi mai înţeleaptă, aş ştii de ce să mă feresc, aş profita de anumite situaţii, ca să fie mai bine. Cel mai mare regret e că nu am avut un rol care să urmeze celui pe care l-am făcut în filmul lui Lucian Pintilie. Dacă ar fi să mă definesc în câteva cuvinte aş spune că sunt o persoană răbdătoare şi foarte optimistă”, a povestit actriţa pentru Jurnalul Naţional. Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor activează. Andrei (44 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (39 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters” şi mezinul Matei (30 de ani) este inginer de sunet. 

Cine este Mihaela Caracaș, soția lui Ion Caramitru

La 13 august 1953 s-a născut la București, Micaela Caracaș, fiica directorilor de producție Adrian și Sidonia Caracaș. Actrița Mihaela Caracaș și-a dedicat viața scenei, filmului și unei căsnicii frumoase și ferite de ochii lumii, care a durat aproape 45 de ani, până în ziua de 5 septembrie, când moartea i-a despărțit. Printre filmele cele mai apreciate ale actriței trebuie menționate "Singurătatea florilor", "Din nou împreună", "Audiența". 

Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Ion Caramitru a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani duminică, la Spitalul Elias, din Capitală. Caramitru era internat de preste o lună la Spitalul Elias, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai unităţii sanitare. Născut în 9 martie 1942, la Bucureşti, Caramitru a fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000. El a fost preşedinte UNITER din 1990 ş idirector al Teatrului Naţional din 2005.

Citește și:

Victor Rebengiuc, despre ultima discuție cu Ion Caramitru. «La câteva ore după aceea i s-a făcut rău»

Loredana Groza, mesaj emoționant pentru Ion Caramitru. «Bună seara, iubite! Te aştept ca din cer»

image
image
image
image
image
image
Tiberiu Ceia banner click bun jpg
banner drogați png
Marian Olteanu Clanul jpg
irina loghin jpeg
Richard Stan și Drei, videoclip în Miami cu Rick Ross jpg
banner dan bittman png