Laura Andreșan, despre infidelitate și trădare: "Adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale"

Ultima actualizare:

    Laura Andreșanfoto: momsformoms.ro
Laura Andreșanfoto: momsformoms.ro

Cântărețul Grasu XXL şi Laura Andreşan (38 de ani) s-au despărțit anul trecut, după 12 ani de relaţie. Aceștia au împreună o fetiţă, pe Maria, în vârstă de doi ani, care a rămas în grija mamei sale. Recent, Laura Andreșan a deschis subiecte dureroase de discuție, în calitate de psiholog: vorbește despre infidelitate, traume și trădare, cu o comunitate online.

Relația dintre Laura Andreșan și Grasu XXL, pe numele lui adevărat Dragoș Nechifor, a ajuns la final după nașterea fetiței lor, Maria. Când toată lumea se aștepta ca cei doi să ajungă, în sfârșit, în fața altarului, totul s-a rupt dintr-o dată. Cei doi nu au dezvăluit niciodată public care ar fi motivele care au dus la ruptura bruscă și neașteptată.

Laura Andreșan: "Infidelitatea este o decizie deliberată a celui de lângă noi"

Mai nou, Laura ține prelegeri, în calitate de psiholog, pentru mamele singure și pentru femeile care au trecut prin trauma infidelității. Vedeta a postat pe contul ei de Facebook un mesaj în care vorbește despre infidelitate, trădare și trume.

"Majoritatea studiilor clinice din domeniul psihologiei de cuplu și familie arată că trăirea unui act de infidelitate este unul dintre cele mai traumatice evenimente pe care ființa umană le poate trăi. Adesea adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale, deoarece acestea nu se produc intenționat. Însă infidelitatea este o decizie deliberată a celui de lângă noi – mai exact a acelei persoane despre care presupuneam că ne iubește și îngrijește, că ne protejează de restul lumii, că ne tratează cu respect, demnitate și onestitate".

„Adesea presupunem că relația noastră de cuplu este sigură și avem impresia că aceleași convingeri le are și persoana de lângă noi, și aceste gânduri nu se pierd nici atunci când nu suntem împreună. Avem încredere în faptul că partenerul(a) consideră persoana noastră și relația printre cele mai sfinte valori în viață. Ne așteptăm la sinceritate – și la faptul că nicio parte din viața persoanei iubite nu ne este ascunsă. Și nu în cele din urmă, ne așteptăm la un angajament din partea partenerei(ului) în ceea ce privește comportamentele de intimitate și sexualitate și împărtășirea diferitelor stări emoționale. Iar atunci când toate aceste angajamente sunt violate, ajungem să ne simțim cu adevărat violați. De ce ne afectează atât de tare aceste aspecte? Deoarece avem încredere în persoana care a ales să-și petreacă viața alături de noi. Când partenerul(a) ne transmite un mesaj nu stăm să-i evaluăm sinceritatea sau conținutul de adevăr”, a scris Laura Andreșan pe platforma momsformoms.ro.

Laura Andreșan, live de două ore, despre trauma infidelității

"Te invit la o întâlnire live cu mine, joi 7 octombrie, ora 19.00. Timp de două ore o să vorbim despre tot ce implică trauma infidelității, cum o putem depăși, când merită să încercăm să salvăm relația, ce este de făcut atunci când căminul nu mai poate să fie reparat, cum am parcurs eu acest travaliu, și ce repercursiuni există din lupta cu demonul trădării. Totodată o să vă pun la dispoziție exerciții practice de reconectare în cuplu, validate în cele mai vestite școli de terapie relațională de cuplu. Tehniciile sunt binevenite în orice relație, chiar și acolo unde nu există un partener infidel. Pentru a avea acces la întâlnire este necesar să îmi scrieți un email pe andresanlauramaria@gmail.com, și veți primi restul detaliilor. Să fie cu bine.. în Sine. Laura Maria Andreșan, psiholog clinician, psihoterapeut".

Citește și:

Grasu XXL și Laura Andreșan s-au despărțit după 12 ani de relație. Au o fetiță de un an și jumătate

Dana Marijuana și Laura Andreșan, mame cu drame! Își cresc singure fetițele și au probleme în afaceri: "Gata, tată iubit, îl închidem"

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net