Lia Lungu, despre evenimentele de la 11 septembrie: «Molozul se amestecase cu fărâmele celor 3.000 de oameni pulverizaţi»

Ultima actualizare:

    Lia Lungu a apărut în presa americană după atentate
Lia Lungu a apărut în presa americană după atentate

Lia Lungu rememorează evenimentele de la 11 septembrie trăite în SUA, acum 20 de ani, când omenirea a fost zguduită de atentatele care au pus la pământ turnurile gemene din New York. Şi Matilda Pascal-Cojocăriţa s-a aflat în America în acea perioadă şi de atunci a refuzat orice concert peste Ocean. 

Interpreta de muzică populară Lia Lungu (68 de ani) s-a aflat aproape de tragedia de la turnurile gemene din America, acum 20 de ani, pe 11 septembrie 2001, şi spune că nu va uita niciodată acea zi! Originară din Caransebeş, Lia Lungu a plecat, imediat după Revoluţie, într-un turneu în America şi Canada, hotărând să rămână în Statele Unite. În ultimii ani, însă, dorul de ţară a adus-o adesea pe plaiurile natale şi s-a  împărţit între America şi România. Pandemia a prins-o în SUA, unde a traversat această perioadă dificilă, alături de fiul ei. Sâmbătă, ea a rememorat teroarea prin care a trecut acum 20 de ani. 

„După 20 de ani, toţi aceia care am trăit pe viu cumplita teroare, creată de minţi bolnave, rememorăm spre Neuitare, spre Nerepetarea ororii! Articolul scris de mine (în acele zile) în ziarul româmerican, Meridianul Românesc, fotografiile mă înfăţişează în imediata apropiere, la câteva ore după căderea Gemenilor. Ceaţa densă şi aerul irespirabil - molozul se amestecase cu fărâmele celor 3.000 de oameni pulverizaţi, piciorele ni se îngropau, până peste glezne, în acelaşi amestec, devenit pulbere... Cum aş putea uita vreodată acea zi? Am rămas în Manhattan, alături de foarte mulţi oameni, să fim de folos, să ajutăm. Am devenit voluntară vreme de trei luni. A fost cea mai desăvârşită experienţă a omeniei şi felul în care eu am mulţumit Tatălui Creator, pentru salvarea fiului meu din primul atac terorist, asupra Gemenilor, cel din 1993”, a scris artista pe Facebook. 


    Solista de muzică populară Lia Lungu, care s-a mutat peste Ocean în urmă cu mulţi ani, ne-a povestit că nu va uita niciodată ziua de 11 septembrie 2001Foto: Mediafax
Solista de muzică populară Lia Lungu, care s-a mutat peste Ocean în urmă cu mulţi ani, ne-a povestit că nu va uita niciodată ziua de 11 septembrie 2001Foto: Mediafax

Interpreta de folclor Lia Lungu a avut o apariţie de senzaţie în ediţia din 2 iulie a celebrului cotidian american, New York Times. Pe lângă implicarea ei deosebită din acea perioadă, iată că acum artista a realizat un videoclip şi un tradiţional ritual de Sânziene, într-un celebru parc din New York. 


    Românca a fost voluntar
Românca a fost voluntar

Astfel, cântăreaţa a fost remarcată de jurnaliştii de la New York Times care i-au dedicat o pagină în celebra publicaţie. „Astăzi, secvenţele Ritualurilor cântate de mine au apărut în New York Times, cel mai prestigios ziar, cunoscut în întreaga lume. Mulţumesc Doamne, pentru har şi dar, pentru această frumoasă bucurie, pe care o închin mirificului neam Daco-Traco-Valah”, a mai povestit artista. 


    Românca a fost voluntar şi a ajutat răniţii
Românca a fost voluntar şi a ajutat răniţii

Matilda Pascal-Cojocăriţa nu mai merge în SUA de atunci

Matilda Pascal-Cojocăriţa şi soţul ei, violonistul Ştefan Cigu, s-au aflat în America în perioada în care au avut loc atentatele de la 11 septembrie 2001.

Cei doi soţi aveau de susţinut programe artistice în mai multe locaţii din New York, dar nu numai. Afectaţi de aceste evenimente, cei doi soţi nu au mai călcat de atunci pe pământ american. „Noi am jurat atunci că nu mai traversăm Oceanul niciodată. Aşa de tare ne-am speriat!”, ne-a spus interpreta de muzică populară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
delia budeanu colaj arhiva jpg
WhatsApp Image 2024 04 23 at 17 33 01 jpeg
image png
cub cristina siscanu png
banner shelly png
banner vica blochina png
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
image
actualitate.net
image
actualitate.net