Lidia Buble, audiată la DIICOT pentru că ar fi mituit doi polițiști să nu rămână fără permis

Ultima actualizare:

    Lidia Buble, acuzată că a încercat să mituiască doi agenți de polițieFoto: Arhivă personală
Lidia Buble, acuzată că a încercat să mituiască doi agenți de polițieFoto: Arhivă personală

Lidia Buble a fost audiată la DIICOT, după ce ar fi încercat să mituiască doi polițiști care intenționau s-o verifice cu aparatul etilotest, în trafic.

Lidia Buble ar fi fost oprită de un echipaj al Brigăzii Rutiere în timp ce îndrepta către locuința sa din București. Cei doi agenți, un bărbat și o femeie, i-ar fi cerut vedetei să sufle în aparatul etilotest.

Cântăreața a decis ca mai întâi să sune un prieten, pe care l-a întrebat ce să facă, în condițiile în care ar fi consumat alcool. Bărbatul ar fi sfătuit-o să nu sufle în aparat și să încerce să le dea bani celor doi agenți de poliție pentru a rezolva situația.

Potrivit Gândul, după ce a închis telefonul, artista ar fi reușit să-i convingă pe polițiști să accepte o sumă de bani și s-o lase să plece fără a-i lua carnetul.

După ce polițiștii ar fi acceptat să ia banii, artista l-ar fi sunat din nou pe prietenul respectiv și i-a povestit toată întâmplarea cu lux de amănunte, mai exact cât a plătit ca să-și păstreze permisul și să evite eventuale necazuri de natură penală.

Vedeta nu știa, însă, că telefonul bărbatului respectiv era monitorizat la solicitarea DIICOT, în contextul unei anchete care privea presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.

Astfel, procurorii DIICOT au deschis un dosar de corupție în care sun vizate fapte de instigare, dare și luare de mită. Lidia Buble ar fi fost chemată la audieri și ar fi scăpat de acuzații după ce ar fi dat declarații complete, cu toate că, în cazul dării de mită, legea spune că, pentru a fi exonerată de vină, persoana care a oferit mita trebuie să facă denunțul înainte ca autoritățile să se sesiseze cu privire la infracțiune.

image
image
image
image
image
image
banner stephan pelger 2 png
banner andreea antonescu png
catalin scarlatescu urgenta spital accident 808545 jpg
mihaela radulescu jpg
carmen grebenisan jpg
printul william (8) jpg