Nicolae Botgros, adevărul trist despre moartea soției: «În fiecare zi merg la cimitir și stau de vorbă cu ea»

Ultima actualizare:

    Nicolae Botgros și regretata Lidia Bejenariu au fost căsătoriți aproape 50 de anifoto: arhiva personală
Nicolae Botgros și regretata Lidia Bejenariu au fost căsătoriți aproape 50 de anifoto: arhiva personală

Moartea soției sale, Lidia Bejenaru, l-a pus la pământ pe Nicolae Botgros (86 de ani). Dirijorul nu mai este om de când a pierdut-o pe femeia care i-a fost alături timp de 50 de ani și care l-a înțeles până și atunci când Nicolae Bogros a călcat strâmb în afara căsniciei, făcând o fetiță cu solista Anișoara Dabija.

Dirijorul de peste Prut este distrus! Nu-și revine nici acum după decesul tragic al soției sale, Lidia Bejenaru. Cântăreața s-a stins din viață, în urmă cu trei luni, după ce a suferit nu mai puțin de trei operații, fiind diagnosticată cu cancer la colon de mai mulți ani.

“Am fost încercat de Covid, dar mai bine mai treceam încă o dată prin Covid decât să fiu încercat de această mare pierdere. Pierderea aceasta și ruptura din suflet este enorm de grea. Se spune în popor o vorbă: <Nu doresc asta nici dușmanului!>. Cu Lidia ne cunoaștem de la 15 ani. Am învățat la Soroca împreună. Am viețuit împreună 50 de ani, o viață de om. Două luni nu ne-au ajuns până la jubileu (n.r. nunta de aur). Nimeni nu a crezut, nici noi nu am crezut că problemele de sănătate sunt atât de grave. Noi am mers la o consultație, iar apoi la o investigație și, după asta, ni s-a propus să mergem la intervenție. Este vorba de cancer la colon, care se răspândește foarte repede. Peste câteva zile de la investigații s-a făcut intervenția. După prima operație noi am discutat, am glumit, am plimbat-o prin salon, dar după trei-patru zile a fost nevoie și de-a doua operație, pentru că ceva nu era în regulă", povestește maestrul.

"Să vă uitați în ograda voastră și să nu aruncați cu pietre"

"După a doua intervenție a urmat și a treia, iar după această intervenție nu am mai putut vorbi cu ea, pentru că a căzut în comă, a stat în această stare timp de o săptămână. Pe 26 iulie am primit vestea la ora șase și un sfert că Lidia ne-a părăsit. Toată lumea vorbește că durerea o să treacă, dar cu cât timpul trece această durere mai mult apasă, e tot mai greu. În fiecare zi mă duc la cimitir și stau de vorbă cu ea. Îmi este mai ușor când sunt cu colegii mei, dar când mă îndepărtez de Chișinău, îmi vine foarte greu. Am fost câteva zile pe la București și nu aveam răbdare să mă întorc acasă să mă duc la cimitir. Depărtarea de tot ce este aici și de mormântul ei este foarte dureroasă. Sfatul meu pentru toată lumea este: să vă uitați în ograda voastră și să nu aruncați cu pietre, pentru că piatra se poate întoarce înapoi...Niciodată nu o să știe toată lumea ce am trăit în familia mea. Știu poate doar Cornel și Cristi și nici măcar ei nu știu totul”, a dezvăluit dirijorul Nicolae Botgros, într-un interviu acordat pentru emisiunea „Prima Oră”.

Citește și:

Fiul lui Nicolae Botgros, mesaj dur pentru amanta tatălui său. Și-a cunoscut surioara vitregă și face dezvăluiri sensibile

Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a murit! Cântăreața de muzică populară avea 68 de ani

image
image
image
image
image
image
Virginia Zeani la 93 de ani Foto Facebook jpg
banner survivor png
manastire zielle noastre jpg
lady diana camilla combo jpg
lady diana jpg
Banner sarah prodan