Ultimele cuvinte ale lui Dem Rădulescu către fiica sa, cu câteva zile înainte de a muri. „A fost ceva absolut surprinzător”

Pe data de 17 septembrie 2000, s-a stins din viață unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, Dem Rădulescu. Spectacolele sale satirice și pline de umor au fost unele dintre cele mai bune materiale televizate ale deceniilor trecute şi unele dintre programele preferate ale românilor pentru vizionări în weekend sau de sărbători. Cu 4 zile înainte de a împlini vârsta de 69 de ani, a decedat în urma unui infarct. Fiica sa, Irina Rădulescu, a dezvăluit ce i-a spus ultima dată tatăl ei.

Ce i-a spus Dem Rădulescu ultima dată fiicei sale Irina / Foto: Arhiva Click!
Ce i-a spus Dem Rădulescu ultima dată fiicei sale Irina / Foto: Arhiva Click!

Născut pe data de 21 septembrie 1931, la Râmnicu Vâlcea, într-o familie de negustori, Dem Rădulescu, pe numele adevărat Dumitru Rădulescu, este considerat unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor. A debutat ca actor amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării. În 1954 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, debutul său pe scenă având loc în acelaşi an, la Teatrul Naţional din Bucureşti. A a câştigat premiul I pentru interpretarea rolului „banditului“ Rijikov din piesa „Steaguri pe turnuri“, la un concurs pentru tineri actori și a fost remarcat de Sică Alexandrescu, acesta reprezentând debutul carierei sale.

Ce i-a spus Dem Rădulescu fiicei sale

Pe lângă rolurile de comedie pe care le-a interpretat magistral, îndeosebi în piesele lui I.L. Caragiale: „O scrisoare pierdută“, „Conu Leonida faţă cu reacţiunea“, „D'ale Carnavalului“, Dem Rădulcescu a jucat în peste 30 de filme, precum „Veronica“, seria „B.D.“, „Astă seară dansăm în familie“, serialul Tv „Fram“, „A doua cădere a Constantinopolului“, „Secretul lui Bachus“, „Titanic vals“, „Cucoana Chiriţa“, „Eu, tu şi… Ovidiu“, „Neamul Şoimăreştilor“ „Primavara bobocilor“, „Un surâs în plină vară“.

Din păcate, în ziua de 17 septembrie 2000, Dem Rădulescu s-a stins din viaţă în urma unui infarct, cu doar 4 zile înainte de a împlini 69 de ani. Unica sa fiică, Irina, pe care o avea cu actriţa Adriana Şchiopu, a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte în ultima conversație cu tatăl ei.

„A fost ceva absolut surprinzător. Eu apucasem să-i spun mamei că mi-ar plăcea să fiu artistă, dar a fost doar ceva aruncat în vânt. Cred că ea a apucat să-i spună tatei – deşi putea să nu-i spună, că n-a fost o discuţie serioasă între noi. El a simţit nevoia să vorbească cu mine şi să-mi spună că e foarte frumos dacă vreau asta.

Apoi mi-a zis: «Întotdeauna să cauţi simplitatea şi adevărul. Mama o să te ajute». Eu mă întrebam de ce-mi zice el aşa ceva şi mi s-a părut ciudat, adică mă gândeam: «El nu o să mă ajute?». Dar se pare că omul simte. Am mai auzit poveşti de genul ăsta: că omul când se apropie de final, undeva, el simte. Tata mi-a zis asta şi, la câteva zile, s-a întâmplat.

Eu cred că noi ştim foarte puţine despre ce e viaţa şi când se întâmplă lucruri de genul ăsta, îţi pui problema că sunt mult mai multe decât ce ştim noi", a povestit actrița Irina Rădulescu, fiica marelui Dem Rădulescu, pentru Adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
banner valentina pelinel png
adison rae jpg
1 alexandra usurelu deschidere jpg jpeg
banner Larisa Dragulescu png
banner dorel visan png
banner sensy png
banner sanziana buruiana png
Radu Valcan Insula Iubirii Foto Antena 1 jpg