10 trucuri de care să ţii cont când te speli pe dinți

Ultima actualizare:

    Periajul dentar trebuie să fie delicat, pentru a nu distruge smalțul dințilorFoto: Click!
Periajul dentar trebuie să fie delicat, pentru a nu distruge smalțul dințilorFoto: Click!

Majoritatea oamenilor știu principiile de bază a periajului dentar: de câte ori pe zi să se spele pe dinți și aproximativ cât timp să-și perieze dinți. Acestea nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te speli pe dinți. Click! îți arată câteva trucuri pe care să le folosești pentru o dantură mai sănătoasă.

1. Așteaptă 30 de minute după o masă

Periajul dentar imediat după ce ai terminat de mâncat poate fi dăunător pentru dinții tăi. În acest timp, nivelul pH-ului din interiorul gurii este mai scăzut decât în mod normal, și mai acid, iar periajul poate fi foarte abraziv și poate deteriora smalțul dinților.

2. Fii delicat

Există diferite tehnici de periaj dentar, însă câteva dintre ele pot fi chiar dăunătoare. Dinții trebuie să fie periați într-un mod delicat, întrucât periajul agresiv ar putea deteriora atât dinții, cât și gingiile. Dacă atunci când te speli pe dinți perii se îndoaie când intră în contact cu dinții tăi, înseamnă că este posibil ca periajul să fie prea agresiv.

3. Periază-ți dinții pentru cel puțin două minute

Deși majoritatea oamenilor știu deja acest amănunt, este important de știut că timpul de periaj recomandat este de două minute. Un truc bun pentru a nu te opri din periaj prea repede este să oprești robinetul la început. De obicei, faptul că apa curge neîncetat te poate determina să te grăbești.

4. Înlocuiește-ți periuța de dinți odată la trei luni

Este recomandată schimbarea periuței de dinți după trei luni de folosire, întrucât perii pot deveni tociți și mai puțini eficienți, iar periuța ar putea strânge bacterii, atât pe mânerul din plastic, cât și printre peri.

5. Nu neglija partea interioară a dinților

Majoritatea oamenilor își periază mai mult partea din față a dinților, decât pe cea din spate, însă molarii și partea din spate, și chiar suprafața limbii, au nevoie de la fel de multă atenția ca cea din față.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
turista bucovina jpg
politia rutiera noaptea jpg
index webp
iluzie optica jpg
locuri avion pixabay jpg
NGU2NWU4NDdhZGNjOTAxODVmZTA0MGUwNTQ= thumb jpg
bani multi pensie jpg
Brasov 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net