Cârnatul ăsta lung de 12 metri e, de fapt, un mic
E lung de 12 metri, cântăreşte 15 kilograme şi are milioane de calorii. Este cel mai mare mic perpelit în România şi a putut fi degustat ieri, în parcul Plumbuita din Capitală.
Zeci de bucureşteni s-au adunat ieri pe aleile parcului Plumbuita din Cartierul Colentina, pentru a asista la un spectacol pe cinste. Câţiva bucătari s-au întrecut în măiestrie şi au încins grătarul pentru un pariu ambiţios. S-au străduit să prepare un mic – gigant şi chiar au reuşit: aproximativ 15 kilograme de carne tocată au fost transformate într-un mic cât toate zilele.
“Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Ditamai cârnatul de mic! Dar este foarte gustos. Merge stins cu multă bere”, s-a amuzat Alexandru Voinea, un pensionar bucureştean în vârstă de 80 de ani. Primii vizitatori au putut gusta gratis din micul de 12 metri, dar la finalul evenimentului acesta a fost împărţit contra cost: 3 lei/100 de grame. Nu de alta, dar trebuia răsplătită cumva şi muca celor cinci bucătari care au trudit la prepararea micului nu mai puţin de trei ore.Dintre preparatele servite la “Grătarul fermecat” nu au lipsit sarmalele la tuci, plăcintele cu brânză sau tradiţionalul magiun.