Coronavirus România. Viceprimarul Capitalei: ”S-au epuizat cele 300 de locuri de carantină din București”
Vin vești îngrijorătoare în ceea ce privește spațiile destinate carantinei instituționalizate din București. Toate cele 300 de locuri puse la dispoziție de Primăria Capitalei sunt deja ocupate. Anunțul a fost făcut chiar de viceprimarul Aurelian Bădulescu.
Situația este cu atât mai neliniștitoare cu cât, în România au fost deja confirmate aproape 50 de cazuri de coronavirus. În acest moment, pe teritoriul țării, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
Aurelian Bădulescu, viceprimarul municipiului București a declarat pentru Digi 24 că a cerut Guvernului, încă de alaltăieri, fonduri pentru închirierea de noi spaţii pentru carantină, întrucât cele puse la dispoziție sunt deja ocupate. ”Până acum, noi am carantinat undeva la 300 de persoane. Din acest moment noi nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituţionalizată pe nimeni”, a mai spus Bădulescu, precizând că, în centrele de triaj de la Otopeni se aşteaptă şi 4-5 ore.
”Oamenii vin nemâncaţi, obosiţi, cu copii, nu au surse de mâncare şi aşteaptă şi fie transportaţi în centre de carantină”, a mai spus Bădulescu.
Viceprimarul Capitalei afirmă situaţia este ”într-un cerc al absurdului” şi se caută soluţii.
Potrivit acestuia, ieri, în România au intrat peste 50.000 de oameni, iar în Bucureşti au intrat peste 11.000. mulţi fiind din zona roşie.
Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat, joi, primarului general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, primarilor celor şase sectoare din Capitală, precum şi primăriilor din judeţul Ilfov să identifice urgent spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID – 19) şi pentru protejarea populaţiei.
Citește și:
Munca de acasă în contextul pandemiei de coronavirus. Ce obligații au angajații și cum pot fi mai eficienți
Dr. Streinu Cercel: «Spirtul medicinal nu folosește la nimic». Care sunt dezinfectanții eficienți