Casa din „copac”, de la vis la realitate
Inovaţie în lumea imobiliarelor. Prima casă din „copac” este susţinută de un trunchi de fier. Copacul a fost înlocuit cu un suport rezistent care să poată susţine locuinţa eco. Are acces la internet, minifrigider special pentru bere şi multe opţiuni de iluminare care să uimească orice vizitator.
Jono Williams. un inginer de materiale plastice şi designer, a vrut să construiască o cameră la înălţime, dar nu era convins că o casă într-un copac ar fi suficient. Aşa că a construit propria structura ramificată, una care putea sta practic oriunde în lume fară să aştepti să-i crească rădăcini. Nici de stâlpi cu energie electrică nu este nevoie, casa se alimentează eco de la soare.
Imaginile sunt spectaculoare
Casa este, de fapt, o singură cameră circulară (360 de grade) la care se ajunge printr-o scară ce se află la baza „copacului”. Structura se află în oraşul Linton din Noua Zeelandă şi oferă oaspeţilor vederi uimitoare din natura înconjurătoare. Pe lângă designul elegant şi luminos, camera este complet echipată cu panouri de alimentare solară, care au fost necesare pentru a oferi acele mici trucuri ambientale.
Proiectul se numeşte „The Skyphere” (pentru că sistemul android al turnului construit este controlat şi alimentat de soare) şi este dotat cu acces la Internet de mare viteză, sistem de iluminare colorat, wireless, sistem de sunet, minifrigider de bere şi un sistem de securitate care permite accesul prin amprentă. Toate acestea sunt controlate printr-o aplicaţie de smartphone, care vorbeşte după ce i se comandă să facă ceve.
Singurul lucru pe care „The Skysphere” nu îl are, încă, este o baie funcţională. Cu toate acestea, zona arată destul de retrasă, astfel încât să te bucuri întotdeauna de aer proaspăt şi să apelezi la natură pentru toate... nevoile.