Motiv de îngrijorare? Trump a declarat că SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul!

Ultima actualizare:

    Donald Trump anunță retragerea SUA din tratatul nuclear cu Iranul Foto: Arhivă Click
Donald Trump anunță retragerea SUA din tratatul nuclear cu Iranul Foto: Arhivă Click

Președintele american Donald Trump a făcut un anunț potrivit căruia Statele Unite se retrag din acordul nuclear pe care îl au cu Iranul, declarând că de mult timp se gândește să facă acest lucru.

Trump a declarat marţi seara, că Statele Unite se retrag din acordul nuclear cu Iranul, invocând motive de securitate. „Acest lucru va face America mai sigură”, a explicat liderul de la Casa Albă. Administraţia președintelui a anunţat, de asemenea, că va impune „imediat” Iranului sancţiunile ridicate în dosarul nuclear. „Orice naţiune care oferă ajutor Iranului în încercarea de a se dota cu arme nucleare va fi, de asemenea, sancţionată puternic de Statele Unite. America nu va fi ţinută ostatică prin arme nucleare. Nu vom permite ca oraşele americane să fie ameninţate cu distrugerea”, a declarat Președintele SUA.

Donald Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale - SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania - cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte proiectile nucleare. De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu. „A fost o înţelegere unilaterală oribilă care nu trebuia încheiată niciodată", a spus Trump, citat de Reuters, insistând că acordul „Nu a adus calmul. Nu a adus pacea. Şi n-o va aduce niciodată”.

Iranul şi marile puteri (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian, care reprezenta un un compromis între Washington şi Teheran. Acordul le permitea inspectorilor ONU să solicite vizite la obiective militare iraniene, în scopul monitorizării acestora, dar fără a avea dreptul automat de a efectua inspecţii neașteptate. Lipsa dreptului automat de a efectua inspecţii putea oferi Teheranului timp să muşamalizeze eventualele nereguli pâna la efectuarea vizitei, așa cum a declarat și Președintele Americii. „Nu vom permite unui regim care scandează «Moarte Americii!» să obţină acces la cele mai letale arme de pe Terra", a  mai declarat acesta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net