Numărul victimelor fostului medic al lotului SUA a crescut la 265
Numărul victimelor abuzate sexual de fostul medic al lotului de gimnastică american, Larry Nassar, a crescut la 265, potrivit unui judecător din Michigan.
Cel puțin 65 dintre victime sunt pregătite să-l înfrunte pe Nassar, fostul medic în vârstă de 54 de ani, în instanță, în această săptămână, în ultimele trei audieri, susțin procurorii, potrivit BBC. Fostul medic a fost condamnat, în urmă cu doar o săptămână, la 175 de ani de închisoare, după ce aproxmativ 160 de femei au mărturisit că au fost agresate sexual. Gimnastele din lotul american au fost abuzate de Nassar, sub pretextul administrării unui tratament special care le va ajuta la stabilirea unor performanţe memorabile. Le administra prafuri diverse, care le crea o stare de somnolenţă, apoi profita de tinerele gimnaste fără a se gândi la faptele sale condamnabile.
Una dintre cele care a relatat tortura căreia a fost supusă de Nassar a fost chiar medaliata cu aur la Londra 2012, McKayla Marooney. "Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipei de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam «tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani». Totul a început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Eram ameninţată de câte ori omul aceasta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint. Cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru somn în timpul zborului şi următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, primind «tratament». Atunci am crezut că o să mor. Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie şi speranţă oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă şi dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, şi îmi spuneam că într-o zi voi fi şi eu acolo concurând pentru ţara mea. Din afară pare o poveste extraordinară. Am reuşit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc", a povestit Maroney.
„Tocmai ți-am semnat sentința la moarte”, a declarat judecătoarea Rosemarie Aquilina atunci când a pronunțat sentința. „Consider că nu înțelegi pericolul pe care-l reprezinți. Rămâi în continuare un pericol”, a adăugat aceasta.