Nunta anului! Cum vor marca britanicii cununia Prinţului Harry cu Meghan Markle

Ultima actualizare:
Moneda special concepută pentru nunta regală
Moneda special concepută pentru nunta regală

Trezoreria regală britanică a decis să omagieze unul dintre cele mai așteptate evenimente din acest an, nunta regală dintre prințul Harry și actrița Meghan Markle, într-un mod inedit. Aceștia au anunțat că vor lansa o monedă specială, inscripționată cu portretul celor doi viitori soți.

Nu mai este mult timp până la nunta regală, fericitul eveniment având loc în doar trei săptămâni. Cum cei doi miri se vor bucura de atenția întregii lumi în momentul în care își vor uni destinele, trezoreria regală britanică a hotărât că un eveniment de o asemenea amploare trebuie imortalizat nu doar în poze sau filmulețe, ci și pe o monedă special creată pentru a onora astfel, cuplul regal. Pentru cel mai așteptat eveniment din 2018, cei de la Royal Mint, trezoreria regală, au anunțat că vor inscripționa o monedă cu portretul viitorilor soți, care pe margine va avea de asemenea menționată și data nunții: 19 mai. „În urma anunţului despre logodna lor, reprezentanţii Royal Mint au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu prinţul Harry şi Meghan Markle la Palatul Kensington. Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, așa cum se poate observa și în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal”, au susținut reprezentanţii Royal Mint, conform Daily Express.

Moneda va purta design-ul lui Jody Clark, același care a inscripționat și portretul Reginei Elisabeta a II-a pe monedele britanice lansate în urmă cu trei ani și  va avea înscris mesajul: „nunta regală. 19 Mai 2018. Harry & Meghan”. Aceasta va putea fi achiziționată de pe site-ul oficial al trezoreriei în trei versiuni: „uncirculated”, la preţul de 13 lire sterline, „silver proof”, cu preţul de 82,5 lire sterline şi „gold proof”, care va costa 1.980 de lire sterline. Moneda va avea valoarea nominală de 5 lire sterline. Nu este prima dată când trezoreria onorează astfel Casa Regală Britanică, Prințul Harry bucurându-se, cu ocazia aniversării vârstei de 21 de ani, în anul 2005, de propria sa monedă pe care era imprimat portretul său. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
bacalaureat jpeg
bord masina jpg
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net