A murit un celebru actor şi regizor! Era vicepreşedintele de onoare a lui Chelsea

Ultima actualizare:

    Richard Attenborough
Richard Attenborough

Actorul şi regizorul britanic Richard Attenborough, fratele mai mare al naturalistului şi prezentatorului de televiziune britanic David Attenborough, a murit duminică, la vârsta de 90 de ani, potrivit fiului acestuia, transmite Reuters.

Una dintre cele mai mari realizări ale lui Richard Attenborough a fost filmul dedicat Mahatmei Gandhi, pentru care a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun regizor. Starul a devenit, însă, celebru şi prin rolurile sale, printre care se numără cel al proprietarului parcului tematic din "Jurassic Park".

Richard Attenborough, care îşi dorea să fie actor încă de la vârsta de patru ani, a obţinut o bursă la Royal Academy of Dramatic Art în 1941. În acelaşi an a debutat pe scena de teatru londoneză (West End). În 1942, a jucat primul său rol într-un film, “"Mai presus de toate/ In Which We Serve", de Noel Coward.

Ulterior s-a alăturat Royal Air Force (Forţele aeriene britanice), devenind pilot, iar, în 1944, a făcut voluntariat pentru o unitate de filmare care activa în Germania.

Richard Attenborough a câştigat numeroase premii pentru întreaga activitate: BAFTA (1983), BIFA (1992), cel al Chicago International Film Festival, cel al Academiei de Film Europene (Award of Merit). Richard Attenborough era, totodată şi om de afaceri, activând în domeniul televiziunii şi radioului britanic, şi era implicat în multe activităţi caritabile. În 2008, el a suferit un accident cerebral şi de atunci se deplasa în scaunul cu rotile. În ultimii ani, starul a locuit într-un azil de bătrâni împreună cu soţia sa, actriţa Sheila Sim.

Site-ul englezilor are un material comemorativ la adresa Lordului Attenborough
Site-ul englezilor are un material comemorativ la adresa Lordului Attenborough

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
limbi depositphotos1 jpeg
1 comoara adancuri jpg
test pahar1 jpeg
stat bloc romania jpg
parfum istcok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net