Bilanţ tragic în urma furtunii: 3 morţi

Ultima actualizare:

    Furtuna va răvăși Bucureștiul astăzi, după ora 18.00
Furtuna va răvăși Bucureștiul astăzi, după ora 18.00

Meteorologii au emis un cod galben de furtună pentru București. De la ora 20.00 și până mâine la 3.00 dimineața natura se va dezlănțui! Autoritățile se așteaptă la ce este mai rău, astfel că școlile se închid la ora 17.00. În unele județe fenomenele vor fi mai serioase, motiv pentru care va fi cod portocaliu. A intrat în vigoare la ora 16.00 în Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița.

UPDATE 21:45 Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, a murit, după ce a fost lovit de un copac doborât de vânt. Alte două persoane au sfârşit tragic în urma urgiei. 

simeon stalpnicul png

UPDATE 21:30 Semafoare defecte - Șos. Nicolae Titulescu / Str. Dr. Iacob Felix - B-dul Ion Mihalache / Str. Turda - Dermul Taberei / Str. Brașov. Pana la acest moment, ISU Bucuresti-Ilfov a acționat: În Bucuresti - pentru indepartarea a 8 copaci cazuti de carosabil, autorurisme sau linii electrice; În județul Ilfov - pentru extragerea apei din 4 subsoluri și pentru indepartarea unui copac cazut pe carosabil. Ca urmare a acestor evenimente, 5 autoturisme au fost avariate. 

UPDATE 20:00 Primele pagube provocate de furtuna din Bucureşti, potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: Calea Giulesti 426- copac căzut pe fire de electricitate; Cotul Siretului 4- creangă cazuta pe stradă; Iuliu Maniu 57 (vis-a-vis de piaţa Veteranilor), copac căzut pe masină; bulevardul Kiseleff, doi copaci căzuţi (unul în zona Piaţa Presei, unul în zona Arcul de Triumf). În Ploieşti, şcolile şi grădiniţele sunt închise mâine dimineaţă, pentru prima tură.

 (sursa foto: ISU Bucureşti) UPDATE 19:00 Apa Nova este în stare de alertă. 12 echipaje pregătite să intervină rapid în această seară! Potrivit  oficialilor companiei, sistemul de canalizare al Capitalei va funcționa la capacitate maximă.” Pe întreg  parcursul zilei de astăzi a fost făcută o verificare a gurilor de scurgere pentru preluarea apelor meteorice din zona tuturor pasajelor subterane şi în zonele în care mai ştim noi că , istoric, se produc acumulări. Suntem în legătură cu Administraţia Naţională a Apelor Române şi, dacă situaţia o va impune, dânşii vor proceda la descărcarea apei care se vede la suprafaţă în râul Dâmboviţa pentru a permite ca, în cazul în care intră sub presiune colectorul casetat de sub râul Dâmboviţa, apa să fie evacuată şi prin partea superioară”, a precizat directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.

simeon stalpnicul png

Pentru a diminua cât mai mult neplăcerile cauzate locuitorilor Capitalei, societatea a mobilizat, pe toată durata averselor, întreg personalul și a anunțat că se va acționa cu toate utilajele disponibile.

De asemenea, Veranda Mall anunţă că va pune la dispoziţia locuitorilor din cartierul Obor şi din proximitate, 1000 de locuri în parcarea subterană, în limita disponibilităţii, ca urmare a avertizărilor meteo pentru aceasta seară. Şoferii îşi vor putea lăsa maşinile în siguranţă la Veranda Mall până mâine dimineată, odată ce vremea se va stabiliza.

 UPDATE 18.00 Circulaţia la metrou este de asemenea sub orice critică, sute de călători fiind blocaţi în staţiile Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei.

UPDATE 17:00 Pe aproape toate străzile din Capitală sunt coloane de mașini, ca urmare a avertizării autrităților locale care au sfătuit ca lumea să se adăpostească în case începând cu ora 18. ”Am plecat mai repede de la muncă, de frică să nu mă prindă furtuna pe drum. Nu vreau să mă aflu prin preajma copacilor sau pe lângă blocuri. După ce am văzut ce s-a întâmplat în Timișoara, nu vreau să risc nimic”, ne-a declarat Oana, o șoferiță din București, aflată la această oră în trafic. 

UPDATE, ORA 14.00

Inspectoratul Școlar a anunțat că școlile din Dâmbovița s-au închis astăzi la ora 14.00.

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18.00 vântul se va intensifica treptat.

Intervalul critic va fi între orele 20.00 şi 3.00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.Primarul General, Gabriela Firea, a convocat în astăzi, la ora 9.00, comandamentul pentru fenomene meteo extreme, unde a stabilit măsurile pe care le vor lua pentru siguranța cetățenilor.

Astfel că toate școlile se vor închide la ora 17.00, indiferent dacă elevii învață îndouă sau trei schimburi.

Alte măsuri pentru siguranța oamenilor

Totodată, edilul a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile, care sunt construcţii uşoare.

E vreme rea și în țară

Vântul va mai avea intensificări și pe parcursul zilei de mâinei, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Potrivit informării meteorologice, la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia şi Banat în seara zilei la noapte vor fi perioade în care vremea va fi instabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net