Căldura se duce pe străzi, noi îngheţăm în case

Ultima actualizare:

    Conductele RADET  s-au spart în aproape  toată Capitala
Conductele RADET s-au spart în aproape toată Capitala

S-au dus la culcare cu hainele cele mai groase şi cu fes pe cap, iar pe copilaşi i-au înfofolit ca să nu le fie frig în casă. Asta trăiesc circa 20.000 de bucureşteni care au rămas de joi fără apă caldă şi fără căldură.

Istoria se repetă. Alte mii de bucureşteni îngheaţă în case, după ce anul trecut zeci de blocuri din sectoarele 2 şi 3 au rămas fără apă caldă şi căldură chiar de Crăciun. Ieri, locatarii a peste 70 de imobile din sectoarele 1, 5 şi 6 au rămas sinistraţi în urma unor avarii la reţelele RADET şi ENEL.

 Muncitorii caută avariile prin canale
Muncitorii caută avariile prin canale

”Echipele RADET lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor avariilor”, au transmis reprezentanţii societăţii. Potrivit acestora, reluarea furnizării era estimată pentru aseară, la ora 22.00, după mai bine de 33 de ore de stat în ger. ”Eu am pus caloriferul electric în priză lângă pătuţul copilului. Nu putem risca să se îmbolnăvească acum, în plină iarnă. Să le fie ruşine că nu sunt în stare să schimbe nişte conducte amărâte!”, ne-a spus Simona Barbu, o mămică supărată pe autorităţi, care locuieşte într-un bloc vechi din zona Răzoare.

Se muncește ca  pe vremea lui  Pazvante: cu lopeți  și utilaje vechi
Se muncește ca pe vremea lui Pazvante: cu lopeți și utilaje vechi

”Ne-am înfofolit şi ne-am dus mai devreme la culcare. Noi, ăştia, mai în vârstă ne-am obişnuit: e ca pe vremea lui Ceauşescu, când tăiau căldura ca să facă economie”, ne-a spus şi doamna Ioana, locatară în blocul V89, din strada Mihail Sebastian din sectorul 5 al Capitalei.Reporterii Click! au aflat că aceste neplăceri se pot repeta oricând pentru că apa caldă şi căldura din Capitală ajung în casele oamenilor prin conducte vechi, din trista epocă a lui Ceauşescu. La fel de învechite sunt şi utilajele cu care se intervine. Mult spus utilaje, când vorbim despre lopeţi şi târnăcoape.

”Conductele se sparg şi vara, şi iarna. Sunt foarte vechi, au peste 40 de ani, şi crapă. Oamenii noştri merg prin canale să vadă pe unde s-au fisurat, apoi remediem defecţiunea. Am muncit toată noaptea şi mai avem mult până găsim toate locurile unde trebuie să acţionăm”, ne-a explicat Dragoş Dincă, maistru la RADET. Până atunci, mai puneţi o pătură pe voi, cum ar fi spus Ceauşescu!

Simona Barbu:  ”Am pus calorifer  electric lângă  pătuțul copilului”
Simona Barbu: ”Am pus calorifer electric lângă pătuțul copilului”

De Crăciun, cu aceeaşi problemă s-au confruntat bucureştenii care locuiesc în 200 de blocuri din sectoarele 2 şi 3. Iată ce declara atunci Alexandru Burghiu, administrator special RADET: „Această magistrală este una cu diametrul de 1 metru. Ea alimentează o treime din oraş. Această conductă a fost montată în 1966, are 52 de ani şi până în momentul de faţă nu a fost înlocuită”.  Peste 600 mii de blocuri din Bucureşti sunt racordate la RADET.

Pe strada Mihail  Sebastian, peste 3.000 de persoane  au dormit în frig
Pe strada Mihail Sebastian, peste 3.000 de persoane au dormit în frig

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net