Cântărețul folk Vasile Mardare a murit la doar 47 de ani
Vasile Mardare, un cunoscut cântăreț de muzică folk, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Încă nu se cunosc amănunte despre cauza morții.
Muzica folk este mai săracă. Inima lui Vasile Mardare s-a oprit astăzi, 30 aprilie. A început să cânte de la 5 ani, dar a debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984. Apoi, în perioada liceului, a înființat trupa Pro Folk la Sibiu. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Aceeaşi floare”, „Cuplu tăcut”, „Amintiri”, „La despărţire”, scrie gds.ro.
Cântărețul s-a născut pe 29 decembrie 1970, la Săveni, în județul Botoșani, și a început să cânte încă de când avea cinci ani, când fura chitara fratelui său mai mare și zdrăngănea fascinat de sunetul clar, firav și totuși atât de impunător, scrie botosani.ro. A prins drag de muzică, așa a început să participe la concursuri școlare. Pe când avea 14 ani, în 1984, a debutat pe scena Cenaclului ”Flacăra”, condusă de poetul Adrian Păunescu. În 1991 a debutat și în Cenaclul ”Totuși iubirea”, condusă de Andrei Păunescu.
”Cenaclul, dar mai ales Omul Adrian Păunescu, mi-a schimbat viața la 180 de grade. Nu știu dacă aș fi ajuns aici unde sunt - și sunt foarte mulțumit de ceea ce sunt și se fac – fără sprijinul său. Eu sunt născut undeva în Moldova și cunosc amarul vieții. Acolo nu întreabă nimeni de tine, chiar dacă ești foarte talentat. Acolo te pierzi înainte de a te naște. Dar Cenaclul mi-a oferit o șansă pe care, cred eu, am onorat-o așa cum trebuie. Sunt convins că acei ani au fost și vor fi cei mai frumoși, mai ales că mi-au ocupat toată adolescența”, mărturisea Vasile Mardare, citat de botosanul.ro.
După 1990 a redevenit ”soldat” al folkului, în Cenaclul ”Totuși iubirea”.
”Am fost acceptat chiar din 1990, dar în acea perioadă eram soldat în termen. Pentru mine a contat mult că am fost acceptat acolo la o vârstă fragedă, mai ales că la acea vreme se punea accent în primul rând pe ce știi”, spune într-un interviu Vasile Mardare.
De 10 ani locuiește în Timișoara și a fost unul dintre cei mai apreciați soliști de muzică folk. A semnat albume precum ”A mai trecut o zi” (2002), ”Din doi în doi” (2003), ”Eu şi prietenul meu 2 - povestea continuă” (2013), ”Anii cei mai frumoşi” (2014). Artistul era căsătorit și avea doi copii. De 10 ani se mutase în Timişoara.