Hrebenciuc tatăl şi fiul, "regii" pădurilor

Ultima actualizare:

    Viorel Hrebenciuc este în prezent plasat sub control judiciarFoto Click!
Viorel Hrebenciuc este în prezent plasat sub control judiciarFoto Click!

A lucrat toată viaţa la stat, dar a reuşit să strângă o avere importantă. Cât este de mare? În declaraţia de avere Viorel Hrebenciuc spune că are un salariu de 5.700 de lei, iar soţia are dublu. A fost funcţionar înainte de 1990 şi şeful comitetului judeţean al PCR Bacău, iar imediat după 1990 a ”înflorit”.

Colegii de partid şi cei care îl cunosc îi spun ”sforar”, ”negociator”, ”combinatorul şef”. Viorel Hrebenciuc a fost toată viaţa angajat la stat şi aştepta lunar fluturaşul de salariu, ca majoritatea românilor. S-a născut acum 62 de ani, în comuna Simnicea, din judeţul Suceava, iar în 1977 a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică Economică şi Statistică. A fost angajat ca statistician la o întreprindere din Bacău, apoi director şi inspector. Politica l-a atras încă de atunci şi a fost pentru mai mulţi ani şeful comitetului judeţean al PCR Bacău. Imediat după 1990, a făcut un doctorat la Universitatea “George Bacovia” din Bacău şi a intrat în politică.

A fost primar, prefect şi vicepreşedinte PSD, din 1992 până în 2004, iar în perioada 1992-1996, a fost şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG). Din 1992, Viorel Hrebenciuc a fost deputat în toate legislaturile, iar pentru meritele sale, în 2002 a primit Ordinul Naţional “Serviciul credincios” în grad de Cavaler.

303 milioane de euro, prejudiciu în dosar

În declaraţiile sale de avere, Viorel Hrebenciuc spune că are un teren şi o casă, câteva ceasuri şi nişte conturi modeste. Despre casă spune că a cumpărat-o în 1999 de la Miron Mitrea, fostul ministru al transporturilor, care o avea de la părinţi. Aici locuieşte şi fiul Andrei, împreună cu soţia lui Irina, fiica altui personaj controversat, fostul director CFR Călători, Alexandru Noapteş.

Din octombrie 2014, anchetatorii l-au băgat în arest timp de cinci luni în dosarul retrocedărilor. Este vorba despre o retrocedare a 43.227 hectare de pădure  în judeţul Bacău, prejudiciul fiind de 303 milioane euro. Viorel Hrebenciuc este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă şi că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional. Bineînţeles, deputatul PSD spune că este total nevinovat. Fiul său, Andrei, a fost şi el implicat în acest dosar. El ar fi acceptat să primească pe numele lui 12.000 ha de pădure, ce reprezentau şpaga pentru tatăl său.

Când şi-a văzut fiul încătuşat, Viorel Hrebenciuc a început să îşi aducă aminte de alţi ”tovarăşi” care au greşit în faţa legii. Aşa se face că politicianul a scăpat de arest preventiv în luna martie şi a fost plasat în arest la domiciliu. A schimbat celula de la Penitenciarul Rahova cu luxul din somptuoasa vilă de pe strada General Dona, în buricul Capitalei. A stat în arest la domiciliu circa trei luni.  În aceeaşi situaţie a fost şi fiul său, Andrei (30 de ani), arestat şi el la domiciliu, după două luni de arest preventiv. Din iunie, amândoi sunt însă sub control judiciar şi se bucură nestingheriţi de averile strânse. 

La un pas să fie ginerele lui Băse 

Andrei Hrebenciuc, 31 ani,  a fost ”crai de Dorobanți” pentru câțiva ani și a fost la un pas să ajungă ginerele lui Traian Băsescu. Băiatul lui Hrebe a trăit o poveste de dragoste cu EBa, mezina președintelui, în anii 2007 -2008. Absolvent de ASE, a scris o carte de specialitate la 26 de ani și a devenit asistent universitar. De vara trecută, este căsătorit cu Irina Noapteş, fiica fostului director general al CFR Călători.

Andrei şi Viorel Hrebenciuc au fost arestaţi la domiciliu în această vilă
Andrei şi Viorel Hrebenciuc au fost arestaţi la domiciliu în această vilă


    Andrei şi Viorel Hrebenciuc au fost arestaţi la domiciliu în această vilă
Andrei şi Viorel Hrebenciuc au fost arestaţi la domiciliu în această vilă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net