Iată cele mai ieftine credite de nevoi personale!

Ultima actualizare:

    În primele opt luni ale anului băncile au acordat credite de nevoi personale în lei în valoare de 11,7 miliarde, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În primele opt luni ale anului băncile au acordat credite de nevoi personale în lei în valoare de 11,7 miliarde, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vrei să-ţi cumperi un televizor performant, un frigider „şmecher”, vrei să-ţi înlocuieşti mobila sau ai nevoie de bani pentru Black Friday? Dacă nu dispui de finanţe, te-ar putea ajuta un credit de nevoi personale. Avantajul e dat de dobânzile mai mici pe care le practică băncile. Însă, chiar dacă acestea au scăzut considerabil, tot poţi lua ţeapă!

Dacă ai nevoie de bani pentru achiziţionarea unui anumit bun sau serviciu, poţi apela la un credit de nevoi personale, însă va trebui să ştii cum să-l alegi pe cel mai ieftin. Potrivit Ziarului Financiar, cele mai avantajoase credite de consum în lei au o dobândă care se încadrează între 7-8% pe an şi sunt valabile numai pentru clienţii care au cont de salariu la băncile respective. Dacă nu îndeplineşti această condiţie, dobânzile ajung şi până la 11%. Doar două bănci, Idea Bank şi Banca Românească, percep în prezent dobânzi mai mici de 8% pe an. 

  • Idea Bank, dobândă de 7,64% pe an  - Idea Bank, o bancă de talie mică, cere clienţilor o dobândă de 7,64% pe an şi oferă această dobândă doar dacă clienţii au un cont de salariu deschis la bancă. Rata pentru un credit de 22.500 de lei, echivalentula 5.000 de euro, contractat pe o perioadă de 5 ani, este de 387,6 lei pe lună, iar costul total al împrumutului ajunge la 26.035 lei, potrivit portalului financiar conso.ro. 
  • Banca Românească cere 7,94% anual - A doua cea mai bună ofertă vine din partea Băncii Româneşti, care practică o dobândă anuală de 7,94%, însă tot pentru clienţi care au deschis la bancă contul de salariu. La Banca Românească, rata lunară pentru acelaşi credit de 22.500 de lei, contractat pe o perioadă de 5 ani, ajunge la 443,6 lei. 

Dintre băncile mari, de top, Banca Transilvania are cea mai bună ofertă  de creditare pentru consum, percepând anual o dobândă de 8,75%, în timp ce în cazul BCR şi BRD dobânzile trec de 9%. 

Ce influenţează costul creditelor?

  • Fluctuaţiile ROBOR - Bancherii au micşorat dobânzile la credite mai ales datorită reducerii indicatorului ROBOR la trei luni, indicator în funcţie de care se calculează majoritatea creditelor în lei. Aşadar, să nu ai impresia că instituţiile financiare au procedat în acest fel din proprie iniţiativă. Nu. Au fost obligate de scăderea ROBOR care se află în prezent la un minim istoric de 0,69%. 
  • Relaxarea monetară – Costul creditelor de consum este influenţat şi de procesul de relaxare monetară derulat de BNR. Dobânda-cheie a fost redusă până la minimul istoric de 1,75%. Ca să vezi care este marea deosebire, află că în anii 2009-2010 dobânda la un credit de nevoi personale ajungea în medie la 20%. 

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Cristina Păsăroiu și Andrea Bocelli au cântat împreună de Revelion la Abu Dhabi. FOTO: Luca Rossetti/Facebook
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Panoramă Manhattan FOTO SHUTTERSTOCK
vizual craciunite jpg
image png
find the star min jpg
image png
masini trafic  Foto carVertical jpg
table istock jpg
sursa pro (3) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net