O tânără de 17 ani a născut singură într-un cătun izolat din Brașov

Ultima actualizare:

    O tânără de 17 ani a născut singură ajutată de o prietenă deoarece salvarea nu a putut ajunge la ea
O tânără de 17 ani a născut singură ajutată de o prietenă deoarece salvarea nu a putut ajunge la ea

O tânără dintr-un cătun izolat de la poalele masivului Piatra Craiului a anunțat salvarea că trebuie să nască, iar accesul până acolo le-a dat mari bătăi de cao. SalvatoriI au mers pe jos, prin beznă, la minus 12 grade Celsius pentru a ajunge acasă la tânăra de 17 ani.

Utilajul cu şenile, realizat special pentru intervenţii în zăpadă, a întâmpinat dificultăţi pe poteca abruptă, care urca în cătunul Măguricea, din Piatra Craiului. Echipajul de salvare a pornit din Brașov cu ambulanțele, până ce au ajuns în Moieciu de Jos. De acolo, ei au fost nevoiți să o ia la pas prin întuneric. 

“Am întâlnit tot felul de obstacole - copaci, stânci, pietre, bolovani. Am legat troliul de copaci, am ancorat, am reuşit să urcăm.” 

În acest timp, tânăra a chemat o prietenă să stea cu ea acasă să aibă grijă de ea. Femeia a sunat la 112, iar un medic din dispecerat i-a explicat pas cu pas cum să taie cordonul obilical pentru a-și ajuta prietena să nască. 

Alexandra Nicu, medic coordonator: “Mi-a spus că ea n-a trecut prin asta. Am vrut să aud şi copilul, a apropiat telefonul de el să îi aud glasul, era interesant, vioi.”

Salvarea a ajuns cu greu la destinaţie, noaptea, la minus 12 grade. Asistenta a coborât pe jos, cu bebeluşul în braţe, o parte din drum, de teamă să nu se întâmple vreun accident cu şenilata.

După aproape trei ore, tânără mamă şi fetiţa ei au ajuns la maternitatea Braşov. Medicii spun că amândouă sunt bine, potrivit știrileprotv.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net