Percheziţii la primăria lui Pandele şi în patru judeţe

Ultima actualizare:

    130 de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi procurori participă la percheziţii
130 de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi procurori participă la percheziţii

130 de poliţişti, jandarmi şi procurori participă la această oră la o amplă acţiune, în căutarea unor evazionişti. Au început 31 de percheziţii, în Bucureşti, Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu. Printre locaţii se află şi Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele.

Percheziţiile au loc la persoane şi firme din domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale suspectate de evaziune şi spălare de bani, prejudicul fiind estimat la două milioane de euro, informează Mediafax.

Printre locaţiile cercetate se află şi Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele.

Primăria condusă de Florentin Pandele este implicată într-un dosar de evaziune fiscală
Primăria condusă de Florentin Pandele este implicată într-un dosar de evaziune fiscală

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fac cercetări în acest caz. Aceştia pun în executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate că subcontractau lucrări unor firme fictive şi înregistrau achiziţii nereale, apoi transferau sume mari de bani în conturile mai multor societăţi de tip fantomă, de unde îi retrăgeau.

„În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Prejudiciul produs a fost estimat la două milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La percheziţii participă 130 de polițiști de la investigarea fraudelor și investigații criminale din Poliţia Capitalei și inspectoratele de poliție ale județelor Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu, acţiunea fiind făcută cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net