Scene de sex explicite în cărți recomandate elevilor de clasa a-9-a

Ultima actualizare:

    În cadrul proiectului, elevii  citesc cartea recomandată, apoi  îşi spun opiniile despre aceasta
În cadrul proiectului, elevii citesc cartea recomandată, apoi îşi spun opiniile despre aceasta

Adolescenţii din ziua de azi au acces la multe informaţii. Părinţii se aşteaptă însă ca, la şcoală, să fie învăţaţi de bine. Dar, lucrurile nu stau tot timpul aşa. În cadrul unui eveniment organizat la liceul din Brezoi, elevilor li s-a recomandat să citească o carte plină cu obscenităţi.

„Ea i-a apucat penisul cu ambele mâini”, „ea a început să-i sărute penisul” sau „el i-a băgat penisul în gură”. Sunt fragmente care fac parte din „Jurnalul unui adolescent timid”, o carte care, în luna martie, a fost recomandată elevilor de liceu în cadrul proiectului „Devoratorii de cărţi”, iniţiat de Biblioteca din Chişinău în colaborare cu cea din Cluj. La acest proiect iau parte însă mai multe biblioteci din ţară, care au organizat în licee diverse acţiuni literare.

Printre acestea, şi Biblioteca Judeţeană Vâlcea. Aşadar, în data de 11 martie, reprezentanţi ai acesteia au fost la Liceul „Gheorghe Surdu” din Brezoi pentru a discuta cu elevii pe marginea unor cărţi, printre care şi „Jurnalul unui adolescent timid”. „Nu e normal să li se recomande astfel de cărţi la şcoală unor elevi de clasa a IX-a. Când am citit pasajele acelea, nu mi-a venit să cred. Noi încercăm să le limităm accesul la astfel de lucruri pe Internet şi ne trezim că vin cu ele de la şcoală”, ne-a spus părintele care ne-a sesizat la redacţie situaţia respectivă. 

simeon stalpnicul png

În replică, şeful serviciului Relaţii Publice, de la Biblioteca Judeţeană Vâlcea, Marinela Creangă, ne-a spus că lista cu cărţile ce urmează să fie prezentate elevilor este dată de iniţiatorii proiectului. „În cadrul proiectului, copiii citesc aceste cărţi, apoi îşi exprimă opiniile personale, care sunt jurizate. În final, se alege cartea anului. Este adevărat că aceste lecturi ar trebui verificate înainte pentru a evita astfel de situaţii. Vom ţine cont de acum înainte de acest aspect”, a adăugat Marinela Creangă. 

Trei liceeni, protagoniștii unei partide de sex filmate

simeon stalpnicul png

Doi liceeni, de 17 ani, de la Colegiul Tehnologic din Turceni, Gorj, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Gorj, fiind acuzați de deținere și distribuire de materiale pornografice cu minori. În 6 decembrie 2015, cei doi băieți au făcut sex cu o fată de 15 ani, la ea acasă, și au înregistrat totul, iar a doua zi au arătat filmarea la școală. Fata habar n-avea că fusese filmată în timp ce întreținea relații sexuale cu ei și a avut nevoie de consiliere psihologică pentru a depăși momentul rușinos. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
trafic Bucuresti 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net