Fă plinul maşinii luni! Scuteşti 20 de lei

Ultima actualizare:

    Radu Toma alimentează lunar  cu aproximativ 200 de litri de  motorină. De mâine, va plăti mai  mult cu aproape cu 100 de lei (foto: roberto sălceanu)
Radu Toma alimentează lunar cu aproximativ 200 de litri de motorină. De mâine, va plăti mai mult cu aproape cu 100 de lei (foto: roberto sălceanu)

De mâine, plimbarea cu maşina ne va scoate mai mulţi bani din buzunare. Vom plăti cu cel puţin 20 de lei mai mult pentru un plin de carburant, odată cu introducerea accizei de 7 eurocenţi.

Tot mai strânşi la pungă, şoferii au profitat de ultimele zile dinaintea „marilor scumpiri": s-au împrumutat care pe unde a putut şi şi-au alimentat maşinile! Potrivit specialiştilor, accizele la carburanţi vor duce la o scumpire la pompă de aproximativ 40 de bani/litru, adică 20 de lei în plus pentru alimentarea unui rezervor de 50 de litri. Şoferii se aşteaptă însă la ce este mai rău!

„Nu cred că va fi de doar 40 de bani scumpirea. Or să calculeze ei şi nu o să le iasă. Atunci va sări mai mult preţul. Am luat bani cu împrumut de la rude şi am venit azi (n.red. - ieri) să alimentez. Măcar mai scutesc câteva sute de mii. Oricum, încerc să las maşina acasă pe cât posibil", spun Emil Costescu (44 de ani), din Bucureşti. Calculele pică însă şi mai prost pentru românii care depind de maşinile lor. În unele cazuri, un ban în plus la benzină face diferenţa între profit şi faliment.

„Cel puţin 200 de litri de motorină consum lunar ca să îmi duc marfa la piaţă. Bag motorină de 6 lei, litrul, ca să vând ridichi cu 50 de bani. După scumpiri, eu voi plăti cu aproape 1 milion mai mult pe carburant, în condiţiile în care agricultura este oricum la limita subzistenţei. O să pun lacătul pe solar şi cu asta basta", spune Radu Toma, un legumicultor din judeţul Dâmboviţa.

Iată diferenţa de preţ la combustibil
Iată diferenţa de preţ la combustibil

Alte creşteri de preţuri de la 1 aprilie

Gaze. Din prima zi a lunii, va fi o creştere de 2% a preţului la gazele naturale la consumatorii casnici, a precizat preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ, citat de Mediafax. Va fi o creştere de circa 30 lei/an.

Autorităţile intenţionează să scumpească şi energia electrică, dar o decizie finală nu a fost încă luată.

Ţigări. Vor costa mai mult cu 20 - 30 de bani pe pachet. Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care acciza la ţigarete va fi modificată.

Astfel, nivelul accizei totale, aplicabil în perioada 1 aprilie, până în 31 martie 2015 inclusiv, se va majora de la 81,78 euro/1.000 ţigarete, la 84,37 euro/1.000 ţigarete. (M.Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistem de rachete patriot al armatei germane profimedia 0773167857 jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net