Sfântul Ion a adus soarele și a umplut parcurile

Ultima actualizare:

    Îndrăgostiții și-au făcut  selfie-uri, bucuroși  de vremea frumoasă
Îndrăgostiții și-au făcut selfie-uri, bucuroși de vremea frumoasă

Unii stau tolăniţi la soare pe bănci, alţii joacă fotbal la tricou, majoritatea se plimbă pe alei. Nu este primăvară, deşi sunt 15 grade. Este Sf. Ion şi vremea frumoasă a scos românii din case şi a umplut parcurile. În Bucureşti, puţini au rămas în case, zonele verzi fiind luate cu asalt.

Parcul Herăstrău din Bucureşti, cel mai mare din România, a fost duminică, în zi de mare sărbătoare creştină, atât de plin de lume, încât părea că tot oraşul şi-a dat întâlnire pe alei. Prinşi pe nepregătite, comercianţii au ratat ocazia de a-şi rotunji veniturile, iar majoritatea chioşcurilor erau închise. Vaporaşele erau trase la mal, deşi multă lume întreba de programul acestora.


    Bicicliștii și-au făcut cu greu  loc pe alei, printre mulțimile  de români plimbăreți
Bicicliștii și-au făcut cu greu loc pe alei, printre mulțimile de români plimbăreți

Nu am găsit bucureşteni care să regrete iarna şi zăpada şi toţi savurau din plin vremea frumoasă. Amatorii de jogging şi bicicliştii au venit în număr mare şi au avut dificultăţi în a-şi face loc printre plimbăreţi. ”Aş vrea să rămână vremea atât de caldă, cât timp se poate. Nu vreau iarnă, vreau timp frumos. Nu simt nevoia să mă îmbrac gros, să mă înfofolesc, nu vreau nici zloată”, ne spune Maria Mischie, în timp ce îşi pune mâna streaşină la ochi pentru că o jena soarele. Prietena ei Dana nu-şi aduce aminte de o zi de 7 ianuarie, Sf. Ion, atât de caldă. ”Unii spun că a mai fost aşa acum 10 ani. Oricum să tot fie aşa însorit, să nu vină iarna”, ne declară Dana Rocşoreanu.

Deşi se răceşte uşor, iarna adevărată se lasă aşteptată în România. În general temperaturile vor evolua între 8 şi 12 grade. Potrivit stirileprotv.ro, începând de luni, temperaturile scad mai ales în est şi în sud, însă rămân tot peste valorile obişnuite ale acestei perioade. Apar înnorări în zonele de est şi nord şi apar ploi. În nordul Carpaţilor Orientali, va ninge.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net