Puşcăriaşii, hrăniţi mai bine decât bolnavii
Infractorii din România sunt mai bine hrăniţi decât oamenii internaţi în spitale. Meniul zilnic al unui bolnav costă, cu tot cu pregătire şi transport, şapte lei, faţă de zece lei, cât se consumă pentru hrana unui deţinut.
Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad cheltuieşte zilnic 11.000 lei cu mâncarea celor 1.100 de puşcăriaşi încarceraţi aici. Sunt cheltuiţi astfel peste 400 de lei cu mâncarea deţinuţilor.
Norma de hrană a acestora a fost stabilită de către specialişti din Ministerul Sănătăţii şi asigură 2.855 de calorii pe zi! „Suma alocată este de 4,36 de lei pe zi pentru hrană, dar aceasta reprezintă 40 la sută din costul total al hranei, referindu-se doar la valoarea alimentelor. Restul de bani sunt cheltuiţi cu personalul, echipamentul de lucru, aprovizionare şi transport", susţin reprezentanţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Arad. Suma alocată unui condamnat depăşeşte cu 30 la sută norma de hrană a unui bolnav internat la Spitalul Judeţean Arad.
Meniul zilnic al unui bolnav costă, cu tot cu preparare şi transport, şapte lei, faţă de zece lei, cât costă hrana unui deţinut. Şi la Penitenciarul din Craiova, puşcăriaşii mănâncă bucate alese. În urmă cu doar câteva luni, Click! a scris despre deţinuţii de aici care se lăudau că nu le lipsesc din meniu chifteluţele şi cârnaţii.
Meniul unui puşcăriaş- 10 lei
O pâine de 500 g pentru întreaga ziMic dejun: Ceai sau lapte, margarină, gem, parizer sau salam, două ouă fiertePrânz: Ciorbă, cartofi piure cu carne de porc sau tocăniţă Cină: Mămăligă cu smântână sau mazăre verde ori fasole verde
Meniul unui pacient- 7 lei
Mic dejun: Pâine, margarină, brânză de vaci, o felie salamPrânz: Supă de zarzavaturi, cartofi sau orezCină: Lapte cu biscuiţi