Nadia s-a întors în timp

Ultima actualizare:

    La 40 de ani distanţă,  Nadia a refăcut mişcări  din exerciţiul care i-a  adus primul 10 din istoria  gimnasticiiFoto: AP/TV GLOBO
La 40 de ani distanţă, Nadia a refăcut mişcări din exerciţiul care i-a adus primul 10 din istoria gimnasticiiFoto: AP/TV GLOBO

18 iulie 1976 rămâne o bornă istorică în gimnastica mondială. Nadia Comăneci a reuşit un exerciţiu incredibil la paralele şi a obţinut prima notă de 10 din istoria acestei discipline. La 40 de ani distanţă, românca a revenit în sala de la Montreal.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, după un exerciţiu perfect la paralele, tabela electronică a arătat nota 1.00, fiind concepută din fabrică cu doar trei spaţii de afişare a cifrelor. După paralele, Nadia a mai obţinut alte şase note de zece pe parcursul Olimpiadei din ‘76, câştigând medalii de aur la individual compus, paralele şi bârnă, şi argintul pe echipe. La aproape 40 de ani de la acel moment, Nadia Comăneci a fost protagonista emisiunii “Eroii” de la O Globo şi a revenit în sala de la Montreal unde a cunoscut gloria.

Cu lacrimi în ochi, Zeiţa de la Montreal a mărturisit: “Nu-mi vine să cred că eu am fost aici în urmă cu atâţia ani”. Apoi, continuă cu povestea notei de 10: “În mod normal, eu nu mă uitam la tabela de scor. Credeam că a fost un exerciţiu bun, mă aşteptam la un 9,9. Dintr-o dată, am auzit un murmur în sală. Cineva din staff mi-a spus, «Cred că e 10, n-are cum să fie 1»”. La 54 de ani, Nadia s-a urcat din nou pe paralele, retrăind momentul istoric de la Montreal. “Nu-mi vine să cred că au trecut atâţia ani, şi parcă totuşi s-a întâmplat în urmă cu puţin timp. Acum sunt mai emoţionată şi înţeleg mai mult despre ce a însemnat acel moment, decât atunci, când aveam 14 ani”, le-a spus Nadia brazilienilor de la O Globo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro